Parama dėkojame




Sprogimas

Tarptautinė vaikų gynimo diena

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale birželio 1 dieną paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena. Į biblioteką susirinko šeštų klasių moksleiviai su savo auklėtojomis Inga Ramoškiene ir Genovaite Vanagiene.

Bibliotekininkė Loreta Mickienė vaikams papasakojo, kad Tarptautinė vaikų gynimo diena pasaulyje minima nuo 1950 m., taip atkreipiamas visuomenės dėmesys į vaikus, primenama būtinybė saugoti ir gerbti jų teises. Ji pasidžiaugė, kad būtent šią dieną mokiniai atėjo į biblioteką, pristatė jiems knygų fondą, atsakinėjo į vaikų užduodamus klausimus. Didžioji dalis susirinkusiųjų jau yra bibliotekos skaitytojai ir lankytojai, todėl klausinėjo, kas jiems įdomu: kada Sedoje atidaryta biblioteka, kokioje vietoje ji buvo anksčiau, domėjosi kitais istoriniais faktais. Vėliau moksleiviai pasisiūlė padirbėti bibliotekoje – suklijuoti suplyšusias knygeles.

Popietės pabaigoje auklėtojos pavaišino vaikus ledais. Tarptautinę vaikų gynimo dieną jie aplankė ne tik biblioteką, bet ir Sedos kredito uniją, sužinojo daug įdomių dalykų apie šias įstaigas. Šeštokai sakė, kad jiems buvo smagiau pasisemti naujų žinių ir turiningai praleisti laiką netradicinėje aplinkoje, nei sėdėti pamokose karštomis dienomis.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode