Sprogimas

Pradėti kelių remonto darbai

 

Pradėta rekonstruoti kelio Mažeikiai–Ežerė atkarpa ir sankryža ties sodininkų bendrija „Šaltinėlis“, atliekami paruošiamieji darbai Skuodo gatvės atkarpos rekonstrukcijai, daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų tvarkymui ir žvyrkelių  asfaltavimui.

 

Atnaujinamas kelias ir sankryža

Vienas iš didesnių šiais metais įgyvendinamų projektų – atnaujinama apie 7 km ilgio valstybinės reikšmės krašto kelio Mažeikiai–Ežerė atkarpa. Siekiant pagerinti eismo sąlygas ir užtikrinti saugumą stiprinamas kelio pagrindas, iki 8 m platinama važiuojamoji dalis ir iki 1,5 m platinami kelkraščiai. Rekonstrukcijos metu kelininkai dirba vienoje kelio pusėje, tad dviejose atkarpose, kurių ilgiai apie 2 ir 1,5 km, eismas vyksta tik viena kelio puse, o transporto priemonių eismo reguliavimui įrengti šviesoforai. 

„Vykdant darbus eismas ribojamas, tad žmonės, vykstantys į susitikimus ar oro uostą, turėtų išvažiuoti iš namų anksčiau, kad kelionės tikslą pasiektų laiku. Šią atkarpą įveikti reikės ne mažiau kaip 25 min.“, – sakė A. Žiulpa.

Darbai turi būti atlikti iki šių metų lapkričio mėnesio pabaigos. ES lėšomis finansuojamą projektą vykdo abi kaimyninės valstybės. Kol kas remonto darbai vykdomi tik Mažeikių rajono teritorijoje. Latvijos Respublika numato kiek vėliau rekonstruoti tiltą per Vadaksties upę ir 19 km kelio ruožą Ežerė–Saldus.

Dar vienas naujai statomas objektas – Mažeikių–Skuodo kelio sankirta su keliais į sodininkų bendrijas „Šaltinėlis“ ir „Kurmaičiai“. Po rekonstrukcijos dabar esantis dviejų eismo juostų kelias turės atskiras į kairę sukti skirtas juostas. Taip nebus sudaromos kliūtys važiuojantiems tiesiai. Bus įrengtos šiuolaikiškos autobusų stotelės, šaligatviai ir pėsčiųjų perėjos. Rekonstrukcijos metu kelininkai dirba vienoje kelio pusėje, transporto eismas nukreipiamas kita kelio puse, o eismas reguliuojamas šviesoforu, kuris persijungia kas keturias minutes.

„Jau birželio viduryje, baigus rekonstrukciją, sankryža bus saugesnė ir patogesnė, tad darbų metu tikimės gyventojų supratimo, tolerancijos ir kantrybės“, – sakė Vietinio ūkio skyriaus vedėjas A. Žiulpa.

 

Skuodo gatvės rekonstrukcija

Liepos mėnesį bus pradėti rekonstrukcijos darbai ir Skuodo gatvėje. Rekonstruojant šios gatvės atkarpą nuo Kalnėnų g. iki miesto ribos ženklo ir įrengiant visus reikalingus infrastruktūros elementus siekiama pagerinti susisiekimą, užtikrinti saugias ir patogias eismo sąlygas, atitinkančias eismo intensyvumo lygį ir tarptautinius standartus.

Skuodo–Algirdo gatvių sankryža bus pertvarkyta į žiedinę, įrengtos šviesoforu reguliuojamos sankryžos Ašvos ir Montuotojų gatvėse, dabar esanti dviejų eismo juostų gatvė po rekonstrukcijos išplatės iki 4 eismo juostų, visoje atnaujintoje gatvėje bus nutiesti pėsčiųjų-dviračių takai, įrengtas gatvės apšvietimas bei lietaus ir paviršinių nuotekų tinklai.

Projektas truks apie 20 mėnesių, tad rekonstruojant Skuodo gatvę, siekiant išvengti spūsčių, eismą numatoma nukreipti per Kalnėnų kvartalą, Montuotojų ir Gamyklos gatves (šias gatves numatoma sujungti).

 

Saugesnė sankryža

Dar šiemet numatyta parengti darbo projektą ir rekonstruoti Sedos ir Vilties gatvių sankryžą į žiedinę sankryžą. Sedos g. ties Mažeikių Kazimiero Jagmino pradine mokykla įrengti automobilių stovėjimo vietas, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus nuo Geležinkelio g. iki Sedos g. 16, taip pat įrengti gatvės apšvietimą ir eismo saugumą užtikrinančias priemones – pėsčiųjų perėją, sferinį veidrodį, atlikti kitus darbus.

 

Mažės žvyrkelių

Šiemet numatoma pradėti 3 žvyruotų kelių rekonstravimo darbus. Tai kelio Akmenė–Agluonai–Laižuva 3,6 km atkarpą, kelio Viekšniai–Stočkai–Pievėnai 2,6 km atkarpą ir Tirkšliai–Užlieknė–Viekšniai 3,8 km atkarpą. Kitąmet numatomi dar didesni darbai – išasfaltuoti 6,3 km kelio Pikeliai–Židikai ir 4,4 km kelio Seda–Rubikai–Pievėnai atkarpas.

 

Kiemų asfaltavimas

Šiemet daugiabučių gyvenamųjų namų kiemams asfaltuoti skirta dvigubai daugiau lėšų nei pernai –  200 tūkst. Eur.

Dar kovo mėnesį Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta darbo grupė vertino ir vaizdo registratoriumi fiksavo miesto daugiabučių gyvenamųjų namų ir biudžetinių įstaigų kiemų, pravažiuojamų (servitutinių) kelių, visuomeninės paskirties automobilių stovėjimo aikštelių būklę.

Iš viso buvo įvertinti 99 kiemai ir nustatyta, kad tik 18 kiemų būklė gera. Patenkinamai įvertinti 32, blogai – 28 ir labai blogai – 21 kiemas. Darbo grupė, baigusi vertinimą, visą vaizdo medžiagą, užpildytus tikrinimo dokumentus ir rekomendacijas pateikė komisijai, sudarytai iš Savivaldybės administracijos specialistų, Tarybos narių ir verslo atstovų. Ši komisija pasiūlė tvarkyti 10 kiemų prie 17 daugiabučių gyvenamųjų namų – Pavasario, Sedos, Naftininkų, Ventos, Pavenčių gatvėse.

Parengus sąmatas, bus dar kartą peržiūrėta ir nuspręsta, kiek kiemų galima sutvarkyti neviršijus Savivaldybės tarybos skirtos sumos. Pirmieji darbai prasidės Pavasario ir Sedos gatvių kiemuose gegužės pabaigoje.

Svarstoma galimybė atlikti remonto darbus be eilės tuose kiemuose, prie kurių darbų finansavimo prisidės ir suinteresuotų, aplink esančių namų, gyventojai ar bendrijos.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka www.mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode