Parama dėkojame




Sprogimas

Nacionalinė bibliotekų savaitė

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale balandžio 24 d. vyko valandėlė „Virtualus bendravimas“, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti. Į biblioteką susirinko Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos moksleiviai su etikos mokytoja Edita Kleinauskiene.

Renginio pradžioje mokytoja su vyresniąja bibliotekininke Loreta Mickiene pristatė bibliotekos taisykles, tapimo bibliotekos skaitytojais ir lankytojais sąlygas, paaiškino, kuo naudingas skaitytojo pažymėjimas gali būti ateityje, jeigu dar nereikalingas šiuo metu. Tada pradėta diskusija su moksleiviais apie virtualų bendravimą perkant prekes ir paslaugas internetu. Kokie būna pirkimai, kaip bendrauja internetinių parduotuvių darbuotojai, ar visada nurodo teisingą informaciją, kokie internetinių pirkimų pliusai ir minusai? Visi su moksleiviais aptarti klausimai kiekvienam nupiešė aiškesnį virtualaus bendravimo vaizdą.

Antroje renginio dalyje kalbėta apie patyčias internete. Įsijungę bibliotekos kompiuterius, vaikai surado internete įkeltus vaizdo klipus, kurie, jų manymu, yra patyčios, o kurie nėra laikomi patyčiomis. Mokytoja pasakojo apie teisinius dalykus, kada galima viešinti asmeninę informaciją, kada to nepatartina daryti. Ji priminė moksleiviams, kad, pastebėjus patyčias internete apie pažįstamus moksleivius ar draugus, iškart reikia nufotografuoti, išsisaugoti patyčių atvejį ir kreiptis į mokyklos administraciją, socialinę darbuotoją ar psichologę. Visa tai galima padaryti ir anonimiškai. Tai buvo vaikams naudinga informacija ir ypač aktuali renginio, vykusio Nacionalinės bibliotekų savaitės metu, tema.

Balandžio 25 ir 27 dienomis vyko akcijos „Neškime laisvės balandį“, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms, baigiamieji renginiai. Nuo vasario mėnesio bibliotekos skaitytojai ir lankytojai, jaunųjų bibliotekininkų būrelio nariai gamino laisvės balandžius, kuriais buvo papuošta biblioteka. Akciją baigėme Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę palinkėjimų Lietuvai rašymu ant trispalvių popierinių balandžių.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode