Parama dėkojame




Renavo dvare – mokslinė-praktinė konferencija

Gražina VERŠINSKIENĖ

Balandžio 13 dieną Renavo dvaro sodyboje rinkosi respublikinės ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų mokslinės-praktinės konferencijos „Mažų vaikų ugdymas. Šimtmečio vaikai“ dalyviai. Į konferenciją, skirtą Lietuvos šimtmečio paminėjimui, atvyko 70 dalyvių – tai ikimokyklinio ugdymo įstaigų bei daugiafunkcinių centrų, vykdančių ikimokyklinio ugdymo programas, pedagogai, meninio ugdymo ir kūno kultūros pedagogai, specialieji pedagogai, logopedai, socialiniai pedagogai, įstaigų vadovai.

Įvairios darbo formos

Renginio metu apžvelgta ikimokyklinio ugdymo plėtra ir pokyčiai nuo 1918 m. iki 2018 m., susipažinta su naujausiomis ugdymo tendencijomis ir švietimo strategija, stengiamasi plėsti pilietinio vaikų ugdymo sampratą.

Pranešimų autoriai iš įvairių miestų – Plungės, Kelmės, Mažeikių, Šiaulių, Kretingos – dalijosi gerąja darbo patirtimi, pateikdami konkrečius darbo, veiklos pavyzdžius, puoselėjančius ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų tautinę ir pilietinę savimonę, skatinant pasididžiavimą savo šalimi, patriotinius jausmus tėvynei. Apie ikimokyklinio ugdymo raidą 19182018 m. pranešimą skaitė Klaipėdos universiteto doc. dr. S. Ramanauskienė, doc. dr. G. Šmitienė, o Šiaulių universiteto profesorė dr. A. Kazlauskienė, doc. dr. R. Gaučaitė – „(Įsi)vertinimas: nuo ikimokyklinės įstaigos veiklos iki vaikų asmeninės pažangos“. Konferencijoje ne vien pranešimų buvo galima pasiklausyti, bet informacija sugulė ir stendiniuose pranešimuose, gerosios patirties vizualinėse priemonėse.

Prisilietė ir prie istorinės vietos

Renginio dalyviams ir pranešimų autoriams buvo išduoti Mažeikių švietimo centro kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai. Po konferencijos dalyviai buvo kviečiami aplankyti Renavo dvaro rūmų ekspoziciją, svirno antrajame aukšte eksponuojamą tautodailininko, meno kūrėjo, Lietuvos kalvių kalvio Virgilijaus Mikuckio parodą „Geležinė kryždirbystė“, skirtą Lietuvos 100-mečiui, bei nepakartojamą parką, pasipuošusį žydinčių žibučių žiedais, kuris jau pasiruošęs tradicinei Žibučių žydėjimo šventei.

Pažinti naująją kartą

„Dideliu iššūkiu šiandienos mokytojui tampa šiuolaikinė mokinių karta. Šios kartos gyvenimą formuoja internetas ir šiuolaikinės technologijos. Skaitmeninės kartos vaikai skiriasi ne tik savo mokymosi ir raidos ypatumais, bet ir komunikacija. Pedagogui pažinti šią kartą, vadinasi, teisingai organizuoti savo darbą“, – pavykusia konferencija džiaugėsi programos vadovė, Mažeikių rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtojų metodinio būrelio pirmininkė, lopšelio-darželio „Bitutė“ auklėtoja ekspertė Zuzana Strakšienė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode