Sprogimas

Šimtmečio akcija

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

 

Balandžio 21-ąją jau vienuoliktąjį kartą rengiama visuomeninė akcija „Darom 2018“. Užvakar šia tema su rajono žiniasklaida kalbėjosi Mažeikių rajono savivaldybės atsakingi asmenys.

Kvietė prisijungti

Akcijos, kurios pradžia balandžio 21 d. 10 val., tikslas – pakviesti visus mažeikiškius, įmonių bei įstaigų darbuotojus bei verslininkus aplinkos tvarkymui. Savivaldybės meras Antanas Tenys akcentavo, kad tai Lietuvos 100-mečiui skirta akcija, ir kvietė visus galinčius joje dalyvauti, švarinant ne tik savo privačią, bet ir visuomeninę aplinką. Gyventojai turi kreiptis į savo seniūnijas. Vietos, į kurias reikia rinktis, bus skelbiamos Mažeikių rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Būtina rūšiuoti

„Darom 2018“ metu ypatingas dėmesys bus skiriamas atliekų rūšiavimui. Pasak akcijos koordinatoriaus Virginijaus Raudoniaus, kad nereikėtų kelti rinkliavos kainos, rūšiavimas – vienas iš būdų dar kartą panaudoti atliekas. Akcijoje bus naudojami juodi maišai – ne pakuotei, o permatomi arba mėlyni – pakuotei.

Stambiagabaritės atliekos

Spaudos konferencijoje pasisakiusieji valdžios atstovai atkreipė dėmesį į automobilių padangų išmetimą prie konteinerių. Tam, pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Šiurio, yra Stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelė Algirdo gatvėje, kur padangos, buitinė technika, baldai ir kitos panašios atliekos priimamos nemokamai. V. Raudonius informavo, kad padangų pardavėjai privalo priimti tokį pat skaičių senų padangų, kokį pardavė pirkėjui, servisas – taip pat. O pridavus elektronines atliekas į Stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelę, pasakius mokėtojo kodą, mažinamas rinkliavos mokestis.

Stambiagabaritės atliekos du kartus per metus surenkamos nemokamai. Statybinėms atliekoms išduodama tara.

Informacija – internete

Atsakingi asmenys priminė, kad pavojingų ar žaliųjų atliekų negalima mesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius ar sukrauti šalia jų. Tokių atvejų pasitaiko kaimuose, prie garažų ar sodininkų bendrijų.

Atkreiptinas dėmesys, kad į atliekų surinkimo taškus galima sunešti tik akcijos metu iš viešųjų erdvių, o ne iš namų surinktas atliekas.

Visą reikiamą informaciją galima rasti Savivaldybės svetainėje www.mazeikiai.lt, rubrikoje „Atliekų tvarkymas“.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode