Sprogimas

Šerkšnėnų kultūros centre – Poezijos ir teatro diena

 

Kovo 21 d. minima Pasaulinė poezijos diena, 27 d. – Tarptautinė teatro diena.Kovo 25 d. – Verbų sekmadienį – šerkšnėniškiai ir svečiai rinkosi į Šerkšnėnų kultūros centrą paklausyti dainų, poezijos posmų, akordeono muzikos, pažiūrėti parodą ir pamatyti Šerkšnėnų kultūros centro mėgėjų teatro spektaklio „Veselnynkaa“ premjerą.

Pilnutėlėje Kultūros centro salėje žiūrovai spaudėsi norėdami pamatyti vietinių gyventojų pasirodymus, skirtus Teatro ir Poezijos dienai. Renginį vedė Kultūros centro praktikantė Laura Miknienė. Programos pirmoji dalis prasidėjo Žemalės kultūros namų Poetizuoto instrumentinio vokalinio trio (vad. Monika Kontvainienė) dainomis ir posmais. Močiutės sukurtus eilėraščius skaitė šerkšnėniškė Ilona Balčiauskienė, akordeono garsais susirinkusiuosius džiugino Skuodiškių kaimo gyventojas Gerardas Norvaišas. Savo kūryba ir dainomis žiūrovų simpatijas pelnė Lina ir Arūnas Raudoniai. Šventėje pristatyta sediškių Genutės ir Mariaus Ruškių ir Skuodiškių kaimo gyventojo Eugenijaus Strigūno medžio dirbinių paroda.

Antroje popietės dalyje pristatytas naujai susibūrusio Šerkšnėnų kultūros centro mėgėjų teatro (vadovė ir režisierė Salomėja Macijauskienė) spektaklis „Veselnynkaa“, kuriame vaidina 13 mėgėjų aktorių. Jų įvaizdžiu rūpinosi visažistė Neringa Navardauskytė, proginių rūbų salonas „Pas Daivą“ bei patys aktoriai.

Šitiek žiūrovų Kultūros centro salė matė seniai. Džiugu, kad žmonės atvyko palaikyti vietinių muzikuojančių, dainuojančių, kuriančių, vaidinančių talentingų gyventojų. Vis daugiau jų įsijungia į kultūrinę veiklą, džiugindami savo pasirodymais ne tik vietinius gyventojus, bet ir atvykstančius iš kitur

Šerkšnėnų kultūros centro informacija

Deimantės Strikaitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode