Parama dėkojame




Sprogimas

Su verslininkais aptarta Mažeikių ateitis

 

Vaida GALDIKĖ

Praėjusią savaitę Mažeikių rajono savivaldybės vadovai susitiko su Mažeikių verslininkų asociacija. Susitikimo metu aptartas jau patvirtintas šių metų savivaldybės biudžetas, miesto infrastruktūros tvarkymo klausimai, parama smulkiajam ir vidutiniam verslui, išsakytos nuomonės jaunimo užimtumo ir sporto infrastruktūros klausimais.

Didesnė parama verslui

Mažeikių rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Romualdas Sakalauskas informavo, kad šių metų biudžete smulkiojo ir vidutinio verslo fonde numatyta 70 tūkst. Eur. Praėjusiais metais buvo 65 tūkst. Eur, patenkinti 93,6 proc. visų prašymų. Kaip papildoma parama – sukurtas investicijų skatinimo fondas ir investuotojai atleisti nuo mokesčių 36 tūkst. Eur sumai. „2017 metais lėšos paramai viršijo 100000 Eur ribą. Tikimės, kad 2018 metais smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimui bus panaudota ne mažesnė suma“, – sakė R. Sakalauskas.

Bus pradėtos rekonstrukcijos

Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa verslininkus supažindino su miesto infrastruktūros gerinimu, kelių tvarkymu ir išskyrė du svarbesnius projektus – Skuodo gatvės rekonstrukcija. Ji bus atnaujinama nuo Kalnėnų g. iki Zastaučių g., statybos darbai turėtų trukti iki 2019 m. pabaigos arba 2020 m. pradžios. Kitas projektas turėtų būti vykdomas tarp Montuotojų g. ir Gamyklos g. „Ne mažiau svarbus projektas „Mažeikių miesto Sedos gatvės ir Sedos–Vilties gatvių sankryžos rekonstravimas“, ten numatomas nedidelis žiedas. Tikimasi atnaujinti ir Stoties gatvę. Pagal Savivaldybės tarybos patvirtintą tvarką su gyventojų prisidėjimu įgyvendinamas dar vienas projektas – Putino ir Durpyno gatvių rekonstrukcija. Gyventojai prisideda 20 proc. visos projekto vertės. Taip pat bus atnaujinamas kelio Ežerė–Mažeikiai beveik 7 km ruožas. Numatyta pradėti asfaltuoti ir valstybinės reikšmės rajoninius kelius su žvyro danga atkarpose Židikai–Pikeliai–Lūšė, Akmenė–Agluonai–Laižuva, Viekšniai–Stočkai–Pievėnai, Tirkšliai–Užlieknė–Viekšniai“, – informavo A. Žiulpa.

Domėjosi jaunimo užimtumu

Verslininkus domino ir daugiafunkcinio sporto centro statybos klausimas. Juliaus Banio teigimu, verslininkai susiduria su labai didele problema – jaunimas nenori gyventi Mažeikiuose, nes čia nėra ką veikti, neturi kur praleisti laisvalaikio: „Mūsų įmonė reikiamus specialistus bando atsivilioti siūlydama didelius atlyginimus, bet ar visi tą gali? Daugiafunkcinis sporto kompleksas – tai viena iš sudedamųjų dalių ir tas pats beviltiškai užstrigęs.“

Mero patarėjas Giedrius Petrulevičius teigė suprantąs, kad jaunimui trūksta užimtumo, tačiau, kas nori, pramogų randa: „Jaunimas pakankamai aktyvus ir suorganizuoja nemažai renginių, tik juos reikėtų lankyti.“ Sporto pramogų centras, pasak jo, užstrigęs, nes vyksta teisminiai procesai.

Kalbėta ir apie sporto komplekso Strazdelio gatvėje pertvarką. Pasak mero pavaduotojos Sigutės Bernotienės, svarstomos dvi galimybės – kompleksą palikti Sporto mokyklai, kad juo galėtų naudotis šios mokyklos moksleiviai, kitas variantas – galbūt atsirastų norinčių tą pastatą nuomotis.

Susitikime sutarta, kad abi pusės bendradarbiaus glaudžiau, sprendžiant Mažeikių rajono problemas.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode