Parama dėkojame




Mažeikių miestas – per objektyvą

 

Vaida GALDIKĖ

Mažeikių muziejuje vyko renginys „Skambančios akimirkos“. Mažeikiškiai galėjo pakeliauti po Mažeikių miestą, žvelgdami pro fotografo Jono Strazdausko fotoobjektyvą.

Išleistas antrasis leidimas

Renginio metu pristatyta J. Strazdausko knyga „Miestas upės vingyje“ (antrasis papildytas leidimas). Pasak menų studijos „Erdvė“ narės Astos Brazaitienės, kadangi pirmasis J. Strazdausko albumas susilaukė didžiulio pripažinimo, prireikė antrojo, mat tikriausiai ne vienas šį albumą įdėjo į vaikų, išvykstančių į užsienį, lagaminus, kad jie prisimintų savo gimtąjį miestą, parodytų savo vaikams, anūkams, kur gimė ir augo.

„Nuotraukos – tai sustabdytos akimirkos. Jos tyliai sugula į jūsų šeimos albumus, knygas ir nutyla, bet jos tyli tik tol, kol jūs imate sklaidyti albumo lapus. Tada jos ima skambėti“, – kalbėjo A. Brazaitienė.

Skambėjo muzika ir poezija

Knygos pristatyme netrūko nei skambesio, nei poezijos. Muzikinius kūrinius pristatė Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokiniai, poezija pasidalino menų studijos „Erdvė“ literatai, o dailininkas Aleksandras Novak įamžino J. Strazdausko skrydį virš miesto.

Mažeikių muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris dėkojo J. Strazdauskui už didžiulį indėlį į Mažeikių miesto įamžinimą: „Prieš dvi savaites pristatėme knygą „Mažeikių istorinė fotografija“, tai prieš 100 metų jau buvusių pirmųjų fotografų knyga, o šiandien, minint Knygnešio dieną, pristatome Jono knygą „Miestas upės vingyje“, tad dabar turime dvi gražias knygas. Jonai, nenustok fotografuoti, o menų studija „Erdvė“ – rašyti eilėraščių.“

J. Strazdauskas dėkojo už surengtą renginį ir neatmetė galimybės ateityje savo parodas organizuoti kartu su poezijos skaitymais.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode