Parama dėkojame




Sprogimas

Popietė Knygnešio dienai Sedos bibliotekoje

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale kovo 16 d. vyko knygų pristatymo popietė „Kur paslėpta knyga?“, skirta Knygnešio dienai paminėti. Susirinkę į biblioteką vaikai ieškojo savo įdomiausios knygos, kalbėjo apie seniai skaitytas, tačiau atmintyje išlikusias knygas.

Bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė parodą „Drąsieji knygnešiai“, papasakojo apie knygnešio Jurgio Bielinio gyvenimą, jo nuveiktus darbus, supažindino su knygneše Barbora Šiuipyte-Beržanskiene, gimusia Žibikų kaime, kitais žymesniais lietuviškų knygų platintojais spaudos draudimo laikotarpiu.

Knygų pristatymas prasidėjo SAVOS knygos paieška. Vieni vaikai pasirinko savo vaikystėje skaitytus kūrinius, kiti – naujausias bibliotekos knygas. Visi dalijosi mintimis, kaip tais senais laikais galėjo knygnešiai paslėpti knygas taip, kad niekas nerastų, kiek reikėjo turėti sumanumo ir išradingumo. Štai vienas moksleivis prisiminė girdėtą pasakojimą, kaip knygnešys slėpė knygas krosnyje, kaip senelės mokė vaikus lietuviško rašto, slėpdamos knygas sijonuose.

Renginio pabaigoje vaikai papasakojo apie savo surastas įdomiausias knygas: vieniems patiko nuotykių ieškotojų pasakojimai, kitiems – senieji mitai, padavimai, sakmės.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Janinos Kelerienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode