Parama dėkojame




Paminėta Pasaulinė Žemės diena

 

Vaida GALDIKĖ

Kaip kiekvienais metais, taip ir šiemet kovo 20 d. spalvingas kvieslių karavanas sveikino mažeikiškius su pavasario švente – Pasauline Žemės diena. Prie Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro surengtos Žemės vėliavos pakėlimo iškilmės.

Kviesliai – „zuikis“, „lapė“, „gandras“ ir „bitutė“ – kvietė tvarkyti ir gražinti savo aplinką bei tausoti gamtą, praeiviams dovanojo įvairių daržovių ir gėlių sėklas. Vėliavą iškėlė Mažeikių rajono savivaldybės Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis: „Žemės diena – nuostabi šventė, tausokime, gražinkime savo aplinką, kad galėtume didžiuotis savo žeme, savo Mažeikiais.“

Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius „Būdui žemaičių“ sakė, kad renginių, susijusių su gamta, bus nemažai – spektaklis „Vėjukė“, avangardinės mados šou, regioninė kapelų šventė „Išbudinkim Žemę iš miego“, šventė senjorams „Sugrįžki, jaunyste“, aitvarų šventė šeimai „Būti šeima – reiškia turėti sparnus“, taip pat bus vykdoma akcija Mažeikių rajono lopšeliuose-darželiuose „Auga daigelis – augu ir aš“ ir kt. „Į Žemės dienas mes žūrime labai atsakingai. Siekiame, kad žmogus į Žemę pažvelgtų ir per kultūrinę prizmę, nes visas Žemės grožis priklauso nuo žmogaus kultūrinio ugdymo“, – sakė R. Radavičius.

Pasaulinę Žemės dieną minėjo ir Tirkšlių kultūros centras, sukvietęs darželio vaikus bei pradinukus į pušyną, kur iškelta Žemės vėliava, vyko žaidimai, pakabinti inkilai paukšteliams.

Šventę surengė ir darželis-mokykla „Krgždutė“ bei kitos rajono įstaigos.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode