Parama dėkojame




Sprogimas

Biologijos olimpiadoje – aukso medalis

 

 

Vaida GALDIKĖ

Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje tris dienas vyko 51-oji Lietuvos mokinių biologijos olimpiada. Tarp geriausiųjų ir Merkelio Račkausko gimnazistasPovilas Dapšys, tarp 9 klasių moksleivių pelnęs pirmąją vietą – aukso medalį.

Linkėjo sėkmės

Olimpiados atidaryme dalyvius ir svečius pasveikino Merkelio Račkausko gimnazijos gimnazistai parengę meninę programą. Švietimo ministerijos Regioninės politikos analizės skyriaus vyresnioji specialistė Regina Pocienė dėkojo mokytojams už tai, kad jie paskatino vaikus domėtis biologija, o visiems dalyviams linkėjo didžiulės sėkmės. „Švietimo ir mokslo ministerija bei visa Lietuva džiaugiasi gamtos mokslų olimpiadų tarptautiniais rezultatais, visai neseniai parvežti ir sidabro, ir bronzos medaliai. Tarp jūsų taip pat, manau, yra žmonių, kurie skins laurus ir kitose olimpiadose, nes jau vien tai, kad jūs čia – visi esate laureatai“, – sakė R. Pocienė. Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė visiems svečiams linkėjo išsivežti pačius geriausius įspūdžius ir kad olimpiados egzamino klausimai būtų labai lengvi. Merkelio Račkausko gimnazijos direktorė Asta Žukauskienė džiaugėsi, kad olimpiados organizatoriai atsižvelgė į aukštus mažeikiškių pasiekimus gamtos mokslų olimpiadose ir, tai įvertinusi, šį renginį nutarė organizuoti Mažeikiuose.

Vyko į ekskursijas

Olimpiados respublikiniame etape dalyvavo 9–12 klasių moksleiviai, atrinkti pagal rajono (miesto) etapo užduočių atlikimo rezultatus. Iš viso jų buvo apie 120 iš įvairių šalies gimnazijų ir 36 mokytojai biologai. Iš Mažeikių dalyvavo trys Merkelio Račkausko gimnazijos ir trys Gabijos gimnazijos mokiniai.

Tris dienas trukusioje olimpiadoje jaunuoliai atliko teorines ir praktines užduotis, atsakė į testo klausimus ir darė pasirenkamas užduotis, taip pat jėgas išbandė protmūšyje, dalyvavo interaktyviame žaidime „StrateGo“.

Biologijos mokytojams surengta išvyka po Mažeikių rajoną. Jie aplankė AB „ORLEN Lietuva“, Akmenės krašto ir Viekšnių vaistinės muziejus, Jadvygos Balvočiūtės ekologinį vaistažolių ūkį bei Ventos regioninį parką. Klausėsi Šikšnosparnių apsaugos Lietuvoje draugijos pirmininko Deivido Makavičiaus ir Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos biologijos mokytojo eksperto Algirdo Vilko paskaitų apie šikšnosparnius Lietuvoje ir pasaulyje bei genealoginius medžius.

Pakviestas dalyvauti atrankoje

Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Janina Palenskienė „Būdui žemaičių“ sakė, kad olimpiada praėjo sklandžiai, netgi puikiai. „Mūsų gimnazijos 1d klasės mokinys Povilas Dapšys laimėjo pirmąją vietą ir iškovojo aukso medalį, o Simas Kontrimas, 2 a kl. mokinys – Švietimo ministerijos pagyrimo raštą ir ketvirtąją vietą. Gabijos gimnazijos mokinys Dovydas Samulionis (III b kl.) laimėjo trečiąją vietą. Išgirdome labai daug puikių atsiliepimų iš koordinatorių, vertintojų, dalyvavusių mokytojų ir mokinių apie puikiai organizuotą renginį, nuoširdų bendravimą ir sudarytas labai geras sąlygas“, – pasiektais laimėjimais ir įvertintu darbu džiaugėsi J. Palenskienė.

D. Samulionis kartu su 14 kitų stipriausių respublikinės biologijos olimpiados dalyvių pakviestas dalyvauti atrankos į tarptautinę biologijos olimpiadą stovykloje. Šiemet tarptautinė biologijos olimpiada IBO 2018 vyks Teherane (Iranas).

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode