Parama dėkojame




Sprogimas

Pasveikinta 80-mečio proga

 

Kovo 6 d. Tirkšlių kultūros centre vyko neeilinė šventė. Čia susirinko pilna bibliotekos salė žmonių, norinčių pasveikinti beveik šešis dešimtmečius čia gyvenančią, bet gimtuoju Ignalinos kraštu besididžiuojančią menininkę ir pedagogę Almą Krapauskienę 80-ojo gimtadienio proga.

A. Krapauskienė – Lietuvos tautodailininkų sąjungos, Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio narė, Tirkšlių mokyklai atidavusi penkis dešimtmečius, 2016-ųjų metų Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premijos laureatė, Tirkšlių miestelio pasididžiavimas, šviesuolė, visų mylima menininkė ir mokytoja.

Jubiliatę pasveikinti atvyko jos buvę mokiniai – dabar suaugę žmonės, tarp kurių ir mokytojos pėdomis pasekusi ir geografiją Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio mokykloje dėstanti buvusi auklėtinė. Sveikintojų plejada išsirikiavo ilgoje eilėje: bendruomenės ir seniūnijos atstovai, mokyklos pavaduotoja, tautodailininkų būrelis, literatų sambūrio nariai, Seimo nario padėjėjas, kaimynai, draugai ir t. t.

Sveikinimų puokštės netilpo ant didelio stalo, o kur dar įvairiausios ir originaliausios dovanos. A. Krapauskienei kaip visada asistavo jos ištikimas vyras Vacys. Kad sveikinimų maratonas nepabostų, programos intarpus užpildė vietiniai meno saviveiklos kolektyvai „Melodija“ ir „Retro“.

Tarp gražių žodžių ir dainų įsiterpė vienas išskirtinis sumanymas: Tirkšlių bibliotekos vedėja B. Kimtienė surinko visą bibliografiją apie A. Krapauskienės gyvenimą ir veiklą, išguldė viename storame segtuve ir įteikė jubiliatei. Beje, su šio leidinio kopija ir menininkės knygomis galima susipažinti Tirkšlių bibliotekoje specialiai įrengtame stende.

Nors kūrėjos dailės darbai netelpa ant salių sienų, o lentynose guli bent kelios autorinės eilėraščių bei piešinių knygos, moters kuklumo nesumažina nei gautos premijos, nei kurtinantys aplodismentai. Ji laiko save paprasta moterimi, tiesiog labai mylinčia savo tolimą gimtinę, dabartinius namus, supančius artimus žmones.

Aurelijus BUTNORIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode