Parama dėkojame




Sprogimas

Prašė pagrįsti etatų poreikį

 

Vaida GALDIKĖ

Praėjusią savaitę Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje svarstytas susirūpinusio Mažeikių rajono gyventojo prašymas dėl mokesčių mokėtojų pinigų netaupymo. Jo manymu, Savivaldybės Švietimo skyriuje dirba per daug darbuotojų.

Palygino su Marijampole

Prašymą pateikęs Sigitas Žutautas prašė imtis visų reikiamų priemonių ir veiksmų, kad nebūtų švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai. Pasak jo, Savivaldybės Švietimo skyriuje dirba net 12 darbuotojų, nors veikiančių mokyklų yra tik 24, o gyventojų skaičius rajone – apie 53 tūkst. Palyginimui jis pateikė Marijampolės rajono savivaldybę, kur Švietimo skyriuje dirba septyni darbuotojai, nors ten taip pat veikia 23 mokyklos, o gyventojų skaičius – apie 55,5 tūkst. „Siūlau Mažeikių rajono Švietimo skyriuje pareigybių skaičių sumažinti iki 7 darbuotojų tam, kad būtų taupomi mūsų mokesčių mokėtojų pinigai. Sumažinus penkiais darbuotojais, per metus, mano manymu, būtų galima sutaupyti apie 40–50 tūkst. eurų ir išsaugoti vieno kaimo mokyklą, biblioteką ar medicinos punktą. Jei Švietimo skyriui būtų neaišku, kaip tvarkytis, rekomenduoju komandiruoti žmones į Marijampolės savivaldybės Švietimo skyrių ir pasimokyti reikiamų įgūdžių“, – kalbėjo S. Žutautas.

Komisijos nariai nusprendė kreiptis į Švietimo skyriaus vedėją Apolinarą Stonkų, kad jis pagrįstų esamų etatų poreikį ir jų funkcijas.

Priskirta daugiau funkcijų

Švietimo skyriaus vedėjas „Būdui žemaičių“ sakė, kad viskas priklauso nuo priskirtų funkcijų: „Uždarant mokyklas, kiekvienais metais po vieną pareigybę mažėja, tačiau atlyginimai ir darbuotojų skaičius lieka toks pat dėl priskiriamų papildomų funkcijų. Prie mūsų priskirtas teisininkas, jaunimo reikalų, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriai, kuriems Marijampolėje skirtos atskiros pareigybės ne skyriuje, ten netgi yra Departamentas.“

Pasak A. Stonkaus, šalyje yra trys didžiausios savivaldybės – Kauno rajono, Marijampolės ir mūsų, kurios mokinių turi per 6 tūkst. „Žmogus pamatė, kad Marijampolės Švietimo skyriuje dirba septyni darbuotojai, tai viskas gerai – tiek ir yra tų, kurie dirba tik švietimo darbą. Pas juos yra penki vyriausieji specialistai, vedėjas ir vyriausioji specialistė, dirbanti su mokinių registru, pas mus – šeši vyriausieji specialistai, vedėjas, vienas dirbantis su mokinių registru ir dar vienas atliekantis skyriaus dokumentų valdymo funkcijas. Pastaroji pareigybė Marijampolėje priskirta Departamentui. Iš tikrųjų dar turėtų būti atskiras darbuotojas, kuris užsiimtų neformaliuoju vaikų švietimu, nes šiuo metu darbai paskirstyti tarp skyriaus vyriausiųjų specialistų, dirbančių su švietimo įstaigomis. Jiems taip pat paskirstyti darbai, susiję su švietimo finansų, mokinių pavėžėjimo, mokinių maitinimo klausimais“, – „Būdui žemaičių“ aiškino A. Stonkus.

Iš viso Mažeikių rajono savivaldybėje bendrojo ugdymo mokyklas lankančių mokinių yra 6480, Marijampolės rajono savivaldybėje – 6860. Ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankančių vaikų rajone – 1991, Marijampolėje – 1750.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode