Sprogimas

Įvyko pirmasis Nacionalinio diktanto turas

 

Vaida GALDIKĖ

Praėjusį penktadienį visi, kam brangi lietuvių kalba, pasitikrino savo žinias Lietuvoje didžiulio populiarumo sulaukusiame Nacionalinio diktanto konkurse, kuriame dalyviai rašė vienuolio pranciškono, Vilniaus Bernardinų bažnyčios kunigo, buvusio disidento Juliaus Sasnausko tekstą „Vienkartinumas“. Jį, tarnsliuotą per LRT radiją ir internetu, skaitė televizijos diktorius Marijus Žiedas

Nacionalinis diktantas – tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. 2018-aisiais Nacionalinis diktantas organizuojamas jau 11-ą kartą. Pagrindinis konkurso organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai.

Mažeikių rajone diktantas buvo rašomas Mažeikių rajono savivaldybėje, Viešojoje bibliotekoje, Balėnų, Palnosų, Sedos, Ukrinų ir Urvikių filialuose bei švietimo ir kultūros įstaigose. Balėnų, Palnosų ir Sedos bibliotekų filialuose diktantas buvo rašomas pirmą kartą. Tarp rašančiųjų buvo senjorų, moksleivių, bedarbių, kultūros centrų darbuotojų, mokytojų, valytojų, namų šeimininkių, buhalterių, darbininkų, ūkio skyriaus darbuotojų, neįgalių žmonių. „Džiugu, kad šiemet nesklandumų pavyko išvengti (praėjusiais metais buvo ryšio trukdžių). Džiaugiamės, kad rašyti diktantą į bibliotekas susirinko 35 žmonės (pernai 22), tarp kurių buvo ir 10 bibliotekų darbuotojų. Tikimės, kad kitais metais sulauksime dar daugiau norinčių pasitikrinti savo žinias Lietuvoje didžiulio populiarumo sulaukusiame Nacionalinio diktanto konkurse“, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Irena Atkočaitienė.

Savivaldybėje diktantą rašė 14 mažeikiškių, dvigubai daugiau nei praėjusiais metais.

Finalas, kurį tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas, vyks balandžio antrą šeštadienį.

Diktanto tekstas su visais rašybos ir skyrybos variantais paskelbtas svetainėsewww.diktantas.lt bei www.vlkk.lt.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode