Sprogimas

„Ten jis atsimainė jų akivaizdoje“ (Mk 9, 2)

 

Gavėnios meto II sekmadienio Evangelija kviečia mus būti Dievo malonės bendradarbiais, įsileidžiant į savo gyvenimus Šv. Dvasios veikimą, kuris akimirksniu perkeičia mūsų gyvenimus, atnaujina ir įvyksta tiesioginis mūsų dvasinės gyvasties atsimainymas, apleidžiant nuodėmės ir tamsos kelius, iškeičiant visa tai į šviesos ir malonės kelią.

Dr. Peggy Hartshorn „Heartbeat International“ draugijos pirmininkė prisimena jaunos moters gyvenimo dramą, kai ši nusprendė ryžtis negimusios gyvybės nutraukimui. Moters manymu, tai buvo nepalankus metas susilaukti kūdikio, tačiau ji sutiko ultragarso seansui. Kai kūdikis pasirodė ekrane, ji buvo nustebinta tobulai suformuoto mažo kūnelio: mažos kojytės ir mažos rankelės judėjo jos įsčiose. Nežiūrint to, ką ji išvydo, moteris buvo nepalenkiama savo apsisprendime: „Aš dabar tikrai negaliu gimdyti...“ Tai išgirdusi dr. Peggy labai nuliūdo. Ji žinojo, kad 75 proc. moterų, išvydusios ultragarsinį įsčių vaizdą, tvirtai apsisprendžia gimdyti,  tačiau yra 25 proc. moterų, kurių jokie argumentai neveikia, jei jos pasirinko vieną ar kitą gyvenimišką sprendimą. Netikėtai daktarės pagalbininkė tarė: „Na, ištiesk savo ranką ir paliesk savo kūdikio ranką.“ Tą akimirką pati dr. Peggy suabejojo tokiu pagalbininkės argumentu, bet moteris paklausė, pakėlė savo ranką ir palietė monitorių. Kažkokiu nesuprantamu stebuklingu veikimu kūdikis taip pat sujudėjo ir maža rankele prisilietė prie tos pačios vietos, kur buvo mamos ranka. Ekrane kūdikio maža rankelė susitiko su mamos ranka. Tai buvo lemiamas jaunos moters apsisprendimas ryžtis gyvybės išsaugojimui ir saugiam kūdikio atėjimui į šį pasaulį.

Kristaus Atsimainymas mums primena, kad kiekvienas iš mūsų esame Dievo paveikslas. Nežiūrint mūsų gyvenimiškos patirties, taip retų dvasinių pakilimų ir taip dažnų dvasinių nuosmukių, esame nuolat kviečiami ir mes gyventi Atsimainymo iš blogio į gėrį, iš tamsos į šviesą dvasia.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode