Parama dėkojame




Gyventojai turi pasirūpinti konteinerių suženklinimu

 

Visi individualių namų gyventojai turi pasirūpinti, kad jų turimi mišrių ir antrinių žaliavų konteineriai būtų suženklinti laiku. Konteineriai bus ženklinami iki kovo 30 d. Viską, ką reikia padaryti gyventojams – atliekų surinkimo dieną išstumti turimus konteinerius už savo teritorijos vartų.

Kodėl reikia suženklinti?

Konteinerių ženklinimas yra būtina dvinarės rinkliavos dalis – elektroniniai žymekliai ant konteinerių leidžia fiksuoti konkretaus konteinerio ištuštinimų skaičių. Ši informacija bus aktuali, skaičiuojant kintamąją rinkliavos dalį.

„Jei jūsų konteineriai dar nėra suženklinti, juos turite išstumti atliekų išvežimo dieną, nepaisant to, ar konteineriai pilni, ar tušti. Ypač paragintumėme gyventojus išstumti konteinerius su stiklo atliekomis. Jie už teritorijos vartų išstumiami rečiausiai, nes gana negreitai prisipildo, tačiau konteinerio ženklinimui nereikia, kad jis būtų užpildytas“, – sako „Ecoservice projektai“ generalinis direktorius Artūras Prokarenka. 

Konteinerius būtina palikti visai dienai, t.y., kai išveža atliekas, neskubėti konteinerių iškart įsitraukti į vidų.

Gyvenantys šalia siaurų gatvelių savo konteinerius išstumia į erdvesnę vietą, kur gali privažiuoti šiukšliavežės. Tais atvejais, kai į vieną vietą sustumiami kelių namų konteineriai, jų gyventojai ant savo konteinerių turėtų nurodyti adresą. Tai būtina sąlyga konteinerių suženklinimui, nes kiekvienas konteinerio lipdukas bus priskirtas konkrečiam namui.

Kur galima kreiptis?

Konteinerių ženklinimą Mažeikių mieste ir rajone vykdo atliekų tvarkymo įmonė „Ecoservice projektai“.  Norintys gauti išsamesnės informacijos apie konteinerių ženklinimą turėtų atvykti į „Ecoservice projektai“ būstinę, adresu: Montuotojų g. 6a, arba kreiptis telefonu (8 443) 43717.

Individualių namų gyventojai, kurie dar neturi mišrių komunalinių atliekų konteinerio ir norėtų jį gauti, turėtų kreiptis į Telšių regiono atliekų tvarkymo centrą. Konteinerius, skirtus antrinių atliekų rūšiavimui, galite nemokamai pasiimti atvykę į bendrovės „Ecoservice projektai“ būstinę ir pasirašę konteinerių pasaugos sutartį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode