Parama dėkojame




Sprogimas

Savaitgalį demaskuoti šeši neblaivūs vairuotojai

 

Nors saugaus eismo pamokos vis primenamos vairuotojams, o pėstieji raginami elgtis atidžiai ir saugiai, vis tik, kaip pastebi policijos pareigūnai, keliuose nestinga nedrausmingų eismo dalyvių. Nors žiemos sezono metu esant prastesnėms eismo sąlygoms, dauguma vairuotojų linkę važiuoti saugiu greičiu bei segėti saugos diržus, didelį pavojų savo ir kitų saugumui vis dar kelia neblaivūs ir teisės vairuoti neturintys asmenys, todėl Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, keliuose užtikrinantys saugų eismą, didžiausią dėmesį sutelkę būtent šiems pažeidėjams demaskuoti.

Savaitgalį bei ankstų pirmadienio rytą Mažeikių ir Telšių miestuose bei rajonuose vykdytų kontrolių metu sustabdytos septynių itin didelį pavojų keliuose keliančių vairuotojų kelionės. Šeši iš jų važiavo neblaivūs (po tris automobilių ir dviračių vairuotojus), vienas prie vairo sėdo neturėdamas tam teisės. Reidų metu Mažeikių mieste ir rajone demaskuoti du neblaivūs automobilių vairuotojai: „Opel Vectra“ vairavusiam asmeniui (gimęs 1993 m.) nustatytas 0,66 promilės, „Peugeot 407“ vairuotojui – 1,13 promilės girtumas. Mažeikių rajone demaskuoti ir du neblaivūs dviratininkai (gimęs 1953 m., nustatytas 1,21 promilės girtumas; gimęs 1930 m., nustatytas 0,56 promilės girtumas) bei prie vairo sėdęs teisės vairuoti neįgijęs asmuo (gimęs 1994 m.).

Kiek mažiau, po vieną neblaivų automobilio vairuotoją ir dviratininką, demaskuota Telšiuose: „Audi A4“ vairuotojui (gimęs 1989 m.) nustatytas 0,78 promilės girtumas, dviratininkui (gimęs 1992 m.) – 0,52 promilės girtumas. 

Keliuose vykdytų priemonių metu dėmesys buvo skiriamas ir pėstiesiems, kurie neretai per mažai rūpinasi savo saugumu, dėl ko įvyksta skaudžios eismo nelaimės. Atšvaitas – vienas iš elementarių ir veiksmingų būdų keliuose būti matomiems ir saugiems. Už dalyvavimą eisme tamsiuoju paros metu nesegint atšvaito, du pėstieji (gimę 1975 m.) patraukti administracinėn atsakomybėn.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai ragina vairuotojus keliuose elgtis atsakingai ir saugiai, nesėsti prie vairo išgėrus ar apsvaigus nuo psichiką veikiančių medžiagų, o pėstiesiems tamsiuoju paros metu būti matomiems vairuotojams. Tik pradėdami nuo savęs ir nepažeidinėdami Kelių eismo taisyklių reikalavimų, turėsime galimybę keliuose išvengti eismo nelaimių ir jose nukentėjusių asmenų. 

Telšių AVPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode