Sprogimas

Vartotojų įpročiai: daugiausiai duomenų išnaršoma „Tele2“ tinkle

 

Daugiausiai gigabaitų per mėnesį išnaršo mobiliojo ryšio lyderės „Tele2“ klientai. Tai Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia savo trečiojo 2017 m. ketvirčio ataskaitoje.

„RRT duomenys patvirtina, kad judame teisinga linkme. Suteikiame savo klientams ne tik puikias sąlygas naudotis mobiliuoju internetu, investuojame į tinklo aprėptį, bet ir dovanojame jiems tai, ko, akivaizdu, labiausiai reikia – papildomus gigabaitus neribotam naršymui“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Remiantis RRT pateikta ataskaita, lyginant su kitais šalies operatoriais, išsiųstų ir priimtų mobiliųjų duomenų kiekis daugiausia augo tarp „Tele2“ vartotojų – skaičiuojama, kad per mėnesį kiekvienas vienas operatoriaus klientas vidutiniškai išnaršė net 7,3 GB. Tai 31,2 proc. daugiau nei antrąjį metų ketvirtį ir 30,9 proc. daugiau, nei išnaršo artimiausio operatoriaus konkurento vartotojai.

Bendras per ketvirtį išsiųstų ir priimtų duomenų kiekis, lyginant su kitais šalies operatoriais, taip pat ryškiausiai augo „Tele2“ vartotojų gretose – iš viso persiųsta 17 789 mln. TB duomenų, iš kurių 15 408 mln. TB naudojant LTE ir spartesnes technologijas. Šie skaičiai 31,1 proc. didesni, nei buvo antrąjį metų ketvirtį, ir 37,3 proc. lenkia artimiausią operatoriaus konkurentą.

Mobiliųjų duomenų augimo šuoliui įtakos turėjo ir tai, kad dauguma vartotojų juos naudoja ne tik naršymui, bet ir pramogoms: filmams žiūrėti, internetiniams žaidimams žaisti realiu laiku ar nuotraukų bei vaizdo įrašų dalinimuisi socialiniuose tinkluose.

Užsakymo nr. 17-750

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode