Parama dėkojame




Sprogimas

„Menų stotyje“ pasirodys grupė „Cats Park“

 

Gruodžio 15 d. 21 val. „Menų stotis“ kviečia į grupės iš Sankt Peterburgo „CatsPark“ pasirodymą. Tai vienintelis atlikėjų pasirodymas Lietuvoje.

Skinasi kelią

„Cats Park“ galima apibūdinti kaip grupę, jau plačiai žinomą ne tik Sankt Peterburge, kituose Rusijos miestuose, bet ir už jos ribų. Tai kolektyvas, jau kviečiamas groti garsiuose muzikos festivaliuose tiek Rusijoje, tiek Europoje. Jie taip pat buvo pakviesti apšildyti grupės „Morcheeba“ ir „Lamb“ festivalyje „Bristol Sound“. Taip pat gastroliavo su britų grupe „Archive“ Rusijoje, apšildydami jų koncertus.

 

Muzikos stilius – išskirtinis

Pasak pasaulyje populiaraus muzikinio žurnalo „Rolling Stone“, „Cats Park“ grupę būtų galima apibrėžti kaip gitaros triphopą. Tai – muzikos stilius, melodijoje sujungiantis hiphopo, džiazo, roko, dabo, soulo ir kitų stilių elementus.

Taip pat, sudėtinga apibrėžti, tačiau šio kolektyvo muzikoje yra kažkas sunkiai apibūdinamo, suvokiamo.  Tam, kad pamiltum šitą grupę, muzikos sukeltus jausmus reikia išgyventi individualiai. Nenuostabu, kad „Cats Park“ paliečia įvairiausio amžiaus ir skirtingų muzikos stilių gerbėjų širdis.

Muzikantai bendrauja su klausytojais universalia muzikos kalba – gražiomis melodijomis, prasmingais tekstais ir lėtu, lengvu ritmu.

 

Nevengia eksperimentų

Galima teigti, kad šis rusų kolektyvas atsirado muzikinių eksperimentų dėka. Grupę sudaro keturi nariai – bosistas, gitaristas ir klavišininkas Alex Andreev, vokalistė ir klavišininkė Yulia Khudyakova, neretai prisistatanti Faijee slapyvardžiu, bosistas bei klavišininkas Grigory Bolobon ir būgnininkas Igor Belenko. Alex grupėje atsakingas už garsą, muzikines ir stilistines kompozicijas, o Yulia užsiima tekstų kūrimu bei yra pagrindinis kolektyvo balsas.

„Cats Park“ dažniausiai pasirodo dviejuose vaidmenyse – koncertuoja savo įprasta sudėtimi arba kartais paįvairina pasirodymus ir įtraukia styginių instrumentų.

Grupę, kurios nariai scenoje mažai juda, daug susikoncentravę į atliekamą muziką, būtų galima pavadinti visokiais hipnotizuojančiais epitetais, tačiau atlikėjai stebina savo vidine harmonija, kuri traukte traukia į koncertus atėjusius klausytojus ir verčia juos grįžti ir dar kartą pakartoti šią patirtį.

Kristina PETRAUSKAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode