Parama dėkojame




Gamino kalėdinius žaisliukus

 

Mažeikių nakvynės namuose klubo „Mano  namai“ atstovės lankosi jau antrus metus iš eilės. Pasak klubo vadovės Kristos Kinčienės, pernai jos buvo atvykusios tik šiaip sau, o šiemet apsilankė su rimtesniais ketinimais – išmokyti pasidaryti kalėdinį žaisliuką.

Reikalauja atidumo ir kruopštumo

Pirmiausia užsiėmimo dalyviai mokėsi pasidaryti kalėdinį atviruką. Šiam darbui vadovavo Benigna Tolišienė, pridariusi daugybę žiedlapėlių, kuriuos reikėjo suklijuoti pagal spalvas ir formas. Į klausimą, kaip įmanoma padaryti tokių nuostabių žiedlapių, B. Tolišienė maloniai parodė, kaip tai daroma. Specialiomis žirklutėmis prikarpoma juostelių koteliams, o žiedlapėliai suformuojami tarp dviejų plonų metalinių plokštelių įkišus popieriaus juostelę ir ją susukus. Žinoma, toks darbas reikalauja daug kruopštumo ir atidumo.

Neįprasta žvakė

Pasigaminusieji atvirukus vėliau turėjo galimybę iš sukarpyto bičių korio juostelės pasidaryti žvakę. Šiam darbui vadovavo Janina Sodeikienė: prie juostelės krašto dedamas degimo siūlas ir juostelė pamažu vyniojama. Padarytą žvakę galima įvairiai papuošti.

Kiti darbeliai

Klubo „Mano namai“ vadovė K. Kinčienė parodė ir papasakojo, kaip daromi kiti kalėdiniai žaisliukai: „Kadangi ateinantys metai yra Šuns metai, tai iš eglių šakelių padariau šuniuką, o paprasčiausi buteliukai, apvynioti spalvingais siūlais, tampa jaukiomis vazelėmis.“

Valerija KVEDARAITĖ

Birutės Valančiauskienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode