Parama dėkojame




Sprogimas

„Taisykite Viešpačiui kelią! Ištiesinkite jam takus!“ (Mk 1, 3)

 

Jonas pasirodė dykumoje. Biblinės dykumos esmė yra pilnatvė, buvimas, bendrystė, artuma. Jos priešingybė yra tuštuma ir toluma, gyvenimo ir žmonių bendrystės nebuvimas. Paradoksalu, kad mūsų dienomis, kuo labiau daugėja komunikacijos priemonių, tuo stipriau mažėja tikra ir nuoširdi bendrystė.

Be to, lyginant su ankstesniais amžiais, kur tyla buvo norma, o triukšmas – išimtis, XXI amžius padarė radikalų posūkį, tad reikia nemažai drąsos, paliekant už nugaros šias dirbtinas triukšmo užuovėjas, kad galėtume išeiti į atvirą vietą ir išgirstume Žodį, kuris atnaujina mūsų bendrystę.

Advento metas tai nėra kosmetinis mūsų dvasios reikalų „papudravimas“ ar laikinas pagražinimas. Adventas – tai Dievo planas kiekvienam iš mūsų naujai pažvelgti į savo gyvenimo kelionę, kokiais keliais vaikštome ir palydime vieni kitus?

Šv. Jono Krikštytojo žinia aiški – atgailauk, susitaikyk ir tokiu būdu vėl būsi Dievo vaikas ir jo bičiulis. Deja, šių laikų didelė žaizda yra valios trūkumas ne tik atgailauti, bet ir atleisti. Jėzus primena: „Jeigu jūs atleisite žmonėms jų nusižengimus, tai ir jūsų dangiškasis Tėvas atleis jums. O jeigu neatleisite žmonėms, tai nė jūsų Tėvas neatleis jūsų nusižengimų“ (Mt 6, 14–15).

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode