Sprogimas

NUOMONĖ

 

                

Skaitau Jūsų laikraštyje publikacijas labai aktualiais mūsų miestui klausimais. Visą laiką galvoju, kad kažkas mūsų mieste daroma ne taip. Nedrįsau pareikšti savo nuomonės, galvojau, gal aš kažko nežinau, nesuprantu.

Nuvažiuoji į kitus miestus, pasikalbi su draugais, giminėmis, išgirsti, kad pas juos atsiranda ir naujų darbo vietų, pritraukiamos investicijos, kad savivaldybė ieško kontaktų su gyventojais, jai svarbu jos teritorijoje gyvenančių žmonių nuomonė įvairiais klausimais. Klausaisi ir nerandi atsakymo, kodėl pas mus, Mažeikiuose, to nėra. Gyventojai visiškai nušalinti nuo vykdomų projektų, nes į jų pastabas ir pageidavimus valdininkai nereaguoja. Kiek buvo išgadinta nervų dėl medžių išpjovimo, gatvių susiaurinimo, sveiku protu nesuprantamo šaligatvių išplatinimo? Na ir kas, kad žmonės priešinosi? Mieste medžiai išpjauti, šaligatvių priklota, suolų pristatyta, tik, deja, nebeliko kam jais vaikščioti ir sėdėti. Lygiai tas pats ir su šviesoforais. Pristatėme jų dešimtimis ir sukėlėme mašinų spūstis. Pasistatėme viaduką per geležinkelį, bet nesidomėjome, ką statome, ar jis patogus bus tiems, kurie juo naudosis.

Būtų galima dar daug vardinti, bet kas nuo to pasikeis? Aišku, labai gerai, kad daroma, bet labai blogai, kai negalvojama, ką ir kaip darome. Už per paskutinį laikotarpį išleistus milijonus mūsų miestas tikrai turėjo atrodyti žymiai geriau. Gal ne tiek geriau, kiek galėjo tapti patogesniu, sveikesniu ir patrauklesniu čia gyvenantiems žmonėms. Ir svarbiausia, kad už tuos pinigus turėjo būti padaryta žymiai daugiau. Milijonus išleidome paskubomis, negalvodami apie čia gyvenančius žmones, apie jų papročius, senamiesčio savitumą, miesto veidą.

Paskutinės publikacijos parodė, prie ko priveda aukščiausių Savivaldybės vadovų abejingumas, neatsakingumas už savo pavaldinius, kaip nesaugojamas savivaldybės turtas. Tuo pačiu atsakė ir į klausimą, dėl ko taip neatsakingai tvarkomas ir miestas. Išaiškėjo, dėl ko mūsų vadovams nereikalinga ir gyventojų nuomonė, kodėl viskas daroma uždaruose kabinetuose. Viešumas Mažeikiuose nereikalingas. Visa laimė, kad dar atsiranda pilietiškų žmonių, kurie prisikasa iki valdininkų virtuvės ir informuoja gyventojus, kuo iš tikrųjų užsiima mūsų išrinktieji.

R. JANKIENĖ

Mažeikių miesto gyventoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode