Sprogimas

NUOMONĖ

 

Džiaugiuosi, kad Jūsų laikraštis drąsiai kelia viešumon mūsų Savivaldybėje vykstančias negeroves, tuo pačiu skatinate pilietiškus rajono ir miesto gyventojus aktyviau įsitraukti į tų negerovių šalinimą.

Kilusios diskusijos dėl kino, pavojaus signalas dėl UAB ,,Mažeikių komunalinio ūkio“ neturėtų palikti nuošalyje nė vieno mūsų piliečio. Tai, kas vyksta mūsuose, nėra naujiena. Seniai apie Savivaldybės atskirus darbuotojus (tiek ir anksčiau dirbusius, ir šiandieninius) sklando neskaniai kvepiančios istorijos. Paskutiniai įvykiai tik patvirtina, kad šios istorijos nėra išgalvotos. Kas dėl UAB ,,Mažeikių komunalinis ūkis“, tikrai tikiuosi, kad šia Savivaldybės įmonės naikinimo istorija susidomės ne tik Tarybos nariai, bet ir teisėsaugos struktūros. Kur  buvo Savivaldybės administracija, jos direktorius B. Kryžius? Ką veikė ir kur žiūrėjo Stebėtojų taryba? Šią istoriją mes dar prisiminsime visi, kai praėjus kiek laiko, kol bus sunaikinta turėta specializuota technika ir kai šiandieninis atliekų tvarkytojas paliks padėties šeimininkas. Kaip tada Savivaldybė kovos su kainų už atliekų tvarkymą didinimu?

Dėl kino – tai nuoga tiesa apie tai, kas vyksta mūsų Savivaldybėje. Kaip viskas sujaukta. Pirmiausia, jeigu viskas skaidru, tai kodėl nuomos sutartimi užsiima ne administracijos direktoriaus vadovaujama struktūra?  Ir išvis, kuo čia dėti Mero patarėjai? Argi jie nežino, kad jų pareiga patarinėti tik Merui (ir tik tada, jeigu Meras to prašo), o ne kištis į kitų tarnybų, valdininkų darbą ir vaidinti meriukus? Kiek teko skaityti spaudoje apie Savivaldybėje vykstančius įvairius pasitarimus, visuomeninių organizacijų posėdžius, visada ten reiškiasi Mero patarėjas (tiesa, kaip rašė spaudoje, ačiū Dievui, jis jau išėjo rašyti knygų), kai tuo tarpu jo pareiga buvo  tik klausytis, kas ten vyksta, ir grįžus informuoti Merą.  Aišku, čia kaltas tik Meras, kad patarėjus ,,palaimino“ savo vietininkais. Tikrai nenorėčiau tikėti, kad Meras buvo ,,pastumtas“. Prisiminiau tokią patarlę:,,Duok kiaulei ragus, tai ta visą svietą užbadys.“ Tas ir įvyko. 

Dar noriu pareikšti vieną pastebėjimą. Kodėl šiame, pirmame, seanse už kadro  paliktas administracijos direktorius? Kodėl jis, jo tarnyba nekontroliavo konkurso paskelbimo eigos? Kodėl jis nebuvo kviečiamas į Antikorupcijos komisijos posėdžius? Argi jisai nežinojo, kas dedasi su kinu? Nežinojo, kad ne tie, kam priklauso, sprendžia Savivaldybės turto likimą? O gal direktorius buvo kokio meriuko pastumtas į šoną? Jeigu tokie dalykai darosi mūsų Savivaldybėje, tai mes, gyventojai, privalome būti budrūs.

Ir dar. Mes, rinkėjai, negalime nepastebėti, kad visi pagrindiniai šių dviejų istorijų veikėjai, ir tie, kurie palikti už kadro, kiek man žinoma, yra tik Socialdemokratų partijos nariai, veteranai. Tai partija, kuriai per rinkimus patikėjome daryti tvarką mūsų rajone, mieste. Ko gero, apsirikome?

Vaclovas ŽUTAUTAS

    

  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode