Parama dėkojame




Sprogimas

Taryboje pritarta visiems klausimams

 

Penktadienį vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdyje iš 27 Tarybos narių dalyvavo 25. Darbotvarkėje buvo numatyti svarstyti 28 klausimai, iš jų du pristatymai ir viena informacija. Vienas klausimas – dėl Krakių pagrindinės mokyklos likvidavimo – iš darbotvarkės išbrauktas.

Atidėjo klausimą

Klausimą dėl Krakių pagrindinės likvidavimo dėl iškilusių klausimų  iš darbotvarkės pasiūlė išbraukti Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys. Klausimas vėl bus svarstomas komitetuose ir pristatomas gruodžio mėnesio Tarybos posėdyje. Tarybos narė Lina Rimkienė užsiminė, kad, siekiant išsaugoti mokyklą, kaip vienas iš variantų bus svarstomas daugiafunkcinio centro įsteigimas, tačiau taip pat prašė įtraukti protokolinį siūlymą – paskaičiuoti galimybę įrengti ten sanatorinio tipo mokyklą specialiųjų poreikių turintiems vaikams. Meras užtikrino, kad apie visas alternatyvas bus galima pakalbėti Tarybos komitetų posėdžiuose.

Skirtos premijos

Posėdyje patvirtinti 2017 metų premijų, skiriamų talentingiems ir perspektyviems sportininkams bei jų treneriams, gavėjų sąrašas. Sportininkai už 2016 metų aukščiausius sportinius pasiekimus bus paskatinti piniginėmis premijomis.

Rankų lenkimo sportininkams Mariui Urbonui ir Mindaugui Tarasaičiui bus skirta po 200 Eur premija. Po 300 Eur gaus stalo tenisininkas Tonetas Domeika, futbolininkė Rimantė Jonušaitė, karatė sportininkai Mantas Lobanovas ir Ignas Žvikas, krepšininkai Edgaras Preibys ir Jokūbas Rubinas,

Smiginio sportininkui, treneriui Arūnui Čipliui skirta 200 Eur ir 100 Eur premijos, lengvaatletei Mildai Zubavičienei – 300 Eur ir 150 Eur. Karatė treneriai Artūras Gerika ir Rolandas Volkovas, stalo teniso treneris  Raimondas Jackevičius ir Ramūnas Daubaris gaus po 150 Eur premiją. Po 200 Eur skirta rankų lenkimo treneriui Arnoldui Miliui, 300 Eur – krepšinio treneriui Vladui Šulcui.

Įgyvendins projektą

Pritarta projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Mažeikių rajone“ įgyvendinimui. Mažeikių rajono savivaldybės administracija šiame projekte dalyvaus partnerio teisėmis, projekto pareiškėjas, rengėjas – Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. „Savivaldybė įsipareigoja skirti ne mažiau kaip 7,5 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų ir apmokėti netinkamas finansuoti, tačiau projektui įgyvendinti būtinas išlaidas bei tinkamų išlaidų dalį, kurios nepadengia projektui skiriamo finansavimo lėšos. Bendra projekto vertė – 161 065 Eur. Per 48 mėnesius planuojame apmokyti moksleivius iki 18 metų, neįgaliuosius ir senyvo amžiaus asmenis. Bus rengiami mokymai, seminarai, skirti informuoti asmenis sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo, ligų prevencijos bei kontrolės temomis. Atsižvelgus į mūsų rajono gyventojų skaičių ir mums skiriamas lėšas, turime apmokyti ne mažiau kaip 1475 asmenis“, – teigė Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė.

Pradės eiti naujas pareigas

Taryboje taip pat pritarta Eduardo Vaičiulio paskyrimui į Mažeikių Gabijos gimnazijos direktoriaus ir Rasos Jurgaitienės paskyrimui į Mažeikių moksleivių namų direktoriaus pareigas.

Patvirtinti rajono biudžeto pakeitimai, žemės mokesčio tarifai 2018 metams, Mažeikių rajono savivaldybės kultūros veiklos ir sporto 2018–2020 metų programa bei kiti klausimai.

Vaida GALDIKĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode