Parama dėkojame




Gimnazijoje – išmanioji klasė

 

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijoje jau gruodžio viduryje duris atvers pirmoji rajone 3D mokomųjų objektų klasė. Prie šios klasės atsiradimo prisidėjo Mažeikių rajono savivaldybė ir AB „ORLEN Lietuva“, skyrusi 10 tūkst. eurų.

Neskyrė lėšų grindims

Gimnazijos direktorė Rima Širvinskienė apie šią naujovę pranešė Savivaldybės tarybos Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio komitete, mat pateikė prašymą dėl lėšų skyrimo. Jai dar trūko 6,6 tūkst. eurų klasės įrengimui, 2 tūkst. eurų mokinių suolams, mokytojo stalui ir lentynoms ir 4 tūkst. eurų interaktyvių edukacinių grindų ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo bei pradinių klasių patalpose įsigijimui.

Mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė sutiko, kad, turėdami tokią technologiją, turėtume kuo pasididžiuoti, be to, galėtų ir kiti vaikai atvažiuoti, pasižiūrėti. Keletas politikų, kai tiek daug kaimo mokyklų uždaroma, sunerimo dėl mokyklos ateities, tačiau Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus užtikrino, kad ateinančius 5-erius metus vaikų bus, o 3D klasės yra mūsų ateitis. Šiandien mokykloje mokosi per 200 vaikų.

Ekonomikos komiteto pirmininkė Laima Nagienė ir kiti politikai pritarė 6,6 tūkst. eurų skyrimui, tačiau atmetė prašymąskirti lėšų įsirengti interaktyvias grindis.Ieškokite rėmėjų, nes turime daug mokyklų, kurioms ir taip remonto reikia, o suremontuoti negalime, nes neužtenka pinigų“, – aiškino L. Nagienė.

Domisi naujovėmis

R. Širvinskienė „Būdui žemaičių“ teigė nuolat besidominti įvairiomis naujovėmis.  Praėjusiais metais nuvykusi į parodą „Mokykla be sienų“, susipažino su 3D klase. Vėliau tokios klasės apžiūrėti buvo pakviesta į Joniškio pagrindinę mokyklą, nes artimiausia tokia klasė ir yra tik Joniškyje ir Šiauliuose.

„Man taip patiko, kad pradėjau ieškoti rėmėjų, kreipiausi į AB „ORLEN Lietuva“ ir jie suprato, kad ši investicija į mokinius vertinga, nes, kokius mes vaikus paruošiame dabar, tokius darbuotojus turėsime ir ateityje. Kiek į vaikus įdedame, tiek iš jų ir gauname“, – sakė gimnazijos direktorė. Pagrindinis jos siekis –  mažinti atkirtį tarp miesto ir kaimo, kartu sudarant lygias galimybes visiems vaikams, kad iš mažo miestelio vaikas, nuvažiavęs studijuoti į kolegiją, profesinę ar aukštąją mokyklą, nesijaustų kažko nežinantis, nematęs: „Turėtume įsisąmoninti, kad tiek vaikams, tiek mokytojams turime sudaryti geras mokymosi sąlygas, nes tik tuomet galėsime iš jų reikalauti gerų rezultatų.“

Ieško rėmėjų

Pasak R. Širvinskienės, 3D klasė padeda įsisavinti ir suprasti informaciją daug greičiau ir efektyviau, nes 3D objektai reikalingi daugeliui mokomųjų dalykų: biologijai, matematikai, fizikai, pasaulio pažinimui ir kt. „Youtube“ daug visokių 3D filmukų, kuriuos galima parodyti per popamokinę veiklą. „Žinoma, nebus taip, kad, turint tokią ugdymo priemonę, visi taps pirmūnais, bet kad mokymosi motyvacija pagerės, net neabejoju. Aišku, ši klasė daugiausia poveikio turės mokiniams, o ikimokyklinio ugdymo grupė ir priešmokyklinukai liktų nuskriausti, bet reikia ir jiems kažko – norint sudominti mokslu ne vien žaidimais, atradau interaktyvias grindis. Jie viską galėtų išmokti per judesį. Tai nėra taip labai brangu – apie 4 tūkst. eurų, palyginus su mokomųjų objektų klase, bet tai padėtų vaikams pajusti džiaugsmą mokytis, nes juk kuo daugiau skaitysi, pažinsi, tuo labiau pamatysi, kaip įdomu gyventi“, – „Būdui žemaičių“ pasakojo  R. Širvinskienė.

Kol kas direktorė teigė neturinti lėšų nei grindims, nei suolams, tačiau stengsis surasti rėmėjų.

Vaida GALDIKĖ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode