Parama dėkojame




Sprogimas

Tamsos laikas

 

Neperdėtai galima sakyti, kad lapkritis – ne tik pilkas, bet ir tamsus metų mėnuo. Tai ypač pasakytina persukus laikrodžius vieną valandą atgal. Seimūnai paburnojo, žiniasklaida taip pat, tačiau niekas nuo to jau daug metų nesikeičia. Žmonės darosi vis niūresni, alkanesni ir piktesni. Kažkoks apgaulingas iliuzinis šviesuliukas yra šiuo metų laiku Lietuvoje organizuojami įvairios labdaros akcijos ir koncertai. Tačiau tai didėjančio skurdo nei sumažina, nei jį palengvina. 

 

 

Praėjusio sekmadienio vakarą Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, perėjoje, rasta automobilio mirtinai sužalota moteris. Vairuotojas spruko. „Delfi“ portalo paskelbtoje žinutėje ne pirmą kartą įsivėlė žiopla klaida (Jos gyvybės išgenėti jau nebuvo įmanoma), kuri gerokai supykdė skaitytojus. Pasipylė įvairūs „šmaikštūs“ komentarai: „Ką ten „genėsi“, jei jau vairuotojas perėjoje gerai išgenėjo...“; „Gal Mažeikiuose pagaliau įjungsite gatvių apšvietimą? Saugumo – 0, o policija irgi uždaryta“ ir t. t.

Sunku pasakyti, kada Mažeikių mieste iš tiesų prasideda „tamsos sezonas“, nes tai jau tęsiasi labai seniai ir ilgai. Ilgai ir nuobodžiai. Gal kada koks istorikas arba vietinis rašytojas aprašys tuos tamsius ir gūdžius laikus, kai Mažeikiai merdėjo tamsoje?

Gal tai tik sutapimas, tačiau po paskelbto konkurso atsiradus dar vienam komunalinių atliekų tvarkytojui – UAB „Ecoservice projektai“ – mažeikiškiai, gyvenantys šalia Komunalinio ūkio, pastebėjo tam tikrus teigiamus pokyčius, kurių jie jau senokai laukė. Nejučia dingo vaizdą gadinusios pakuočių stirtos, sumažėjo stiklo taros atliekų krūva, pasirodė truputį kitokia technika, o teritorijoje atsirado daugiau tvarkos.

Neseniai pranešta, kad Susisiekimo ministerija Vyriausybei siūlys atstatyti 2008 metais išardytą geležinkelį iš Mažeikių į Rengę Latvijoje – dėl to Europos Komisija „Lietuvos geležinkeliams“ neseniai skyrė 28 mln. eurų dydžio baudą. Tik neaišku, ar Mažeikiams tai bus kuo nors naudinga, ar atsiras dar viena probleminė vieta ties pervaža.

Jokia naujiena, kad didžioji dalis Lietuvos gyventojų nepatenkinti pirmųjų Seimo metų veiklos rezultatais. Tai rodo kelių naujienų agentūrų atlikta apklausa. Tyrimo metu gyventojų teirautasi, kokie buvo jų lūkesčiai ir kaip jie vertina pirmuosius parlamentarų darbo metus. Net 45 proc. apklaustųjų Seimo darbą įvertino blogai, 13 proc. – gerai, o 42 proc. nuo vertinimų susilaikė. Seimas į pirmąjį posėdį susirinko 2016 metų lapkričio 14-ąją. Apžvalgininkas R.Valatka teigia, kad per metus „realybėje politika buvo panaikinta, o Seimas tapo gerai organizuotu durnynu“. Žinoma, tuo klausimu kiekvienas gali turėti savo nuomonę.

Jau artėja laikas, kai kalėdinėmis-naujametinėmis elektros instaliacijomis bei dekoratyvinio apšvietimo priemonėmis pasipuoš (ar pasipuoš?) mūsų tamsusis miestas. Gal Mažeikiuose taps jaukiau ir šiek tiek šviesiau.

Vilkimės, kad tamsųjį laiką kada nors vis tiek pakeis ryški šviesa ir šiluma, naujos idėjos ir optimizmas. Mes to tikrai nusipelnėme.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode