Parama dėkojame




Turininga pažintinė diena

 

Lapkričio 17 d. Užlieknės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai vyko į Mažeikius ir aplankė įstaigas, kuriose ne tik ūgtelėjo pažinimu, bet ir mokėsi gražiai bendrauti bei maloniai praleido laiką.

Lietaus paskubinti sugužėjome į Mažeikių r. savivaldybės viešąją biblioteką. Direktorė Alina Bernotienė ne tik pristatė visus skyrius, bet nuvedė ir į saugyklą, kur gali rasti ir labai senų periodinių leidinių. Pakilnojome didžiausią, bandėme atversti mažiausią knygelę. Brailio rašto knygoje ieškojome A raidės. Nuščiuvę stebėjome lėlių spektaklio „Trys  paršiukai“ pasaką. Dėkojome bibliotekininkėms už šiltą priėmimą tokį darganotą rytą bei patirtas malonias akimirkas. Sugrįšime čia ne kartą.

Mažeikių muziejuje ko tik nepamatėme! Puikuojasi čia nuostabūs ir dailės, ir juvelyrikos darbai. Maloniai glostė akį ir stulbino savo grožiu tautiniai lietuvių rūbai, neprarandantys žavesio visais laikmečiais. Radome žemaičių rūbus. Gražumėlis! Muziejininkė Raimonda Ramanauskienė, rodydama vaizdo įrašą, bandė sužinoti, kiek žinome apie karves: juodmarges, žaląsias. Parodą „Pieno lašas“ pristatė muziejininkė Jūratė Miliauskytė. Jau žinome, iš kur muziejuje karvė Žvaigždūnė! Pasirodo, karvių kiekvieno skrabalo garsas skirtingas, kad piemuo atpažintų savo karves pagal medinio skrabalo kaukšėjimą. O jau rakandų šioje parodoje – galybė! Čia ne tik puodai ir ąsočiai, bet ir sūriui spausti prietaisai bei sviestmušės. Bandėme ir mes mušti sviestą – tikrai nelengva... Džiaugėmės, kad mūsų – daug, o vienam būtų striuka.

Pats dangus nusišypsojo ir liovėsi lyti, kai turėjome eiti į Ledo areną. Užkandę picerijoje, pavaišinę vienas kitą skanėstais, skubėjome į čiuožyklą. Čia ne vienas lankėmės pirmą kartą. Ach, ir slidus tas dirbtinis ledas! Užtat kvepia žiema...

Dėkojame Užlieknės pagrindinės mokyklos direktorei Emilijai Kersnauskienei už sudarytas sąlygas šiai pažintinei dienai bei tėveliams už pasitikėjimą ir palaikymą.

                                                                                                                                                       

Jurgita PAULAUSKAITĖ

Užlieknės pagr. m-klos mokytoja

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode