Sprogimas

Vyko į Romą

 

Lapkričio 7–11 d. Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys Telšių vyskupijos kurijos ir Telšių rajono savivaldybės mero Petro Kuizino kvietimu dalyvavo padėkos piligriminėje kelionėje į Romą minint Žemaičių vyskupystės įsteigimo 600 metų jubiliejų.

Piligriminėje kelionėje, kurią koordinavo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Vilius Viktoravičius, dalyvavo per du su puse šimto Telšių vyskupijai priklausančių savivaldybių atstovų, kuriuos lydėjo kunigai bei Telšių, Plungės, Mažeikių, Skuodo ir Akmenės savivaldybių merai.

Savivaldybės meras A. Tenys džiaugėsi galimybe prisidėti prie prasmingos ir Žemaitijai svarbios kelionės. Piligrimai, pasirišę baltas skareles su Žemaitijos vyskupijos įsteigimo 600 metų ženklais, nešini Lietuvos ir Žemaitijos vėliavomis, dalyvavo bendroje audiencijoje pas Popiežių Pranciškų.

„Galbūt šis susitikimas buvo tarsi kvietimas Šventajam Tėvui atvykti į mūsų šalį ir aplankyti tikinčiuosius“, – sakė meras.

Piligrimai dalyvavo Šv. Petro bazilikoje, prie Katedros altoriaus, aukotose Mišiose, vėliau ją apžiūrėjo, taip pat aplankė Lietuvių koplyčią Vatikano požemiuose, pabuvojo Asyžiuje, kitame Italijos mieste, iš kurio kilęs ir kuriame palaidotas vienas garsiausių šventųjų Pranciškus Asyžietis. Taip pat aplankė Porciunkulės koplytėlę netoli Asyžiaus, meldėsi Marijos Madžori bazilikoje, apsilankė Popiežiškojoje lietuvių šv. Kazimiero kolegijoje.

„Džiaugiuosi piligrimų šiltu bendravimu, Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo nuoširdžiu rūpesčiu ir dėmesiu visos kelionės metu“, – kalbėjo Savivaldybės vadovas. Meras viliasi, kad audiencijos pabaigoje Popiežiaus Pranciškaus papasakotas sapnas Telšių vyskupui Kęstučiui Kėvalui buvo pranašiškas ir Šventasis Tėvas netolimoje ateityje lankysis mūsų šalyje.

Savivaldybės informacija

Nuotrauka Telšių rajono savivaldybės mero patarėjos Jurgitos Armalienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode