Sprogimas

Stengiasi sužadinti poreikį mokytis

 

Šią savaitę Mažeikių Pavasario pagrindinėje mokykloje lankėsi mokytojų delegacija iš penkių užsienio šalių. Viešnagės metu svečiai turėjo galimybę pakeliauti po Lietuvą, pažinti krašto papročius, tradicijas.

Supažindino su tradicijomis

    

Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius Stanislovas Jakučinskas „Būdą žemaičių“ informavo, kad  startavo dvejų metų Erasmus+ tarptautinės strateginės partnerystės projektas „Žaidimai, padedantys sėkmingai mokytis“.

„Bendradarbiavimas vyks su penkiomis šalimis – Portugalija, Ispanija, Italija, Turkija ir Lenkija. Pirmasis susitikimas vyko mūsų mokykloje, iš kiekvienos šalies atvyko po du atstovus, iš Italijos – trys. Viešnagės metu svečius supažindinome su mokykla, lietuvių liaudies šokiais ir žaidimais, susitikome su Savivaldybės vadovais, lankėmes Urvikių kultūros centre, organizuota kelionė į Vilnių bei Trakus“, – pasakojo S. Jakučinskas

Vykdomas antras projektas

Projekto koordinatorė, anglų kalbos mokytoja Dalia Balzerienė teigė, kad visų šalių mokytojai susivienijo dėl problemų su mokiniais, nenorinčiais lankyti pamokų.

„Norėdami juos sudominti, nusprendėme pasitelkti interaktyvias programas, įvairius žaidybinius metodus. Svečiai mokiniams pravedė pamokėles, kiekvienas pristatė savo šalį ir pamokė po vieną žaidimą. Per tuos dvejus metus mokiniai turės galimybę nuvykti į tas šalis, susipažinti su jų mokymosi metodais, tradicijomis. Pirmoji išvyka į Portugaliją, į kurią vyks 13–14 metų vaikai, bus kovo mėnesį“, – sakė D. Balzerienė.

Pasak jos, panašus projektas „Let`s make music on in the classroom“ vykdytas 2015–2017 metais. Šis partnerystės projektas įtraukė visą mokyklos bendruomenę bei suteikė stiprų impulsą tobulėti, keistis. Tuomet bendravimas ir bendradarbiavimas vyko su septyniomis šalimis, kurios padėjo suvokti savo identitetą ne tik gimtosios šalies, bet ir pasaulio kontekste. Be to, išvykusiesiems teko itin atsakinga misija – keisti ir gerinti Lietuvos įvaizdį pasaulyje, būti savo šalies ambasadoriais.

Vaida GALDIKĖ
Nuotrauka iš mokyklos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode