Parama dėkojame




Sprogimas

Literatūros vakaras Palnosų bibliotekoje

 

Lapkričio 10 d. Palnosų bibliotekoje vyko literatūros vakaras ,,Gyvenimas duotas“, kuriame dalyvavo  dešimt Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio ,,Aura“ narių su vadove Janina Butnoriene.

Bibliotekos skaitytojai skaito lietuvių ir užsienio autorių knygas, bet buvo įdomu, ką kuria mūsų rajono literatai. J. Butnorienė pristatė atvykusius literatus, pati padainavo keletą savo kūrybos dainų. Renginio lankytojai buvo sužavėti Almos Krapauskienės iš Tirkšlių džiugiomis eilėmis, kurias ji labai išraiškingai deklamavo mintinai. Jos vyras Vaclovas eiles dar papildė skambiomis armonikos melodijomis. Garbaus amžiaus astrologas Vladas Daukantas įdomiai pristatė savo astrologinius pastebėjimus, padeklamavo savo kūrybos eiles žemaitiškai. Vida Kareva ne tik kuria linksmus posmus, bet geba improvizuoti, pritaikyti joms  melodijas. Šįkart jas padainavo kartu su Justina Kateiviene. Gražią lyrišką dainą ir eiles palnosiškiams skyrė Jovita Gargasienė. Taip pat klausytojus pradžiugino Aurelijus Butnorius –  linksmų humoristinių eilių kūrėjas. Regina Niunevienė rašo satyrines epigramas, humoreskas, vieną iš jų pristatė klausytojams. Įdomių pamąstymų apie amžinuosius būties klausimus, betarpišką ryšį su gamta ir dvasiniu pasauliu pateikė bei paskaitė savo eilių Algimantas Pileckis. Beveik kiekvieną skaitantį savo eiles palydėjo skambi Vaclovo armonikos melodija.

Sambūrio vadovė pasidžiaugė, kad literatai yra išleidę nemažai savo kūrybos knygų. Šią vasarą išleistas Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio almanachas ,,Mūsų kraštas – dalelė Lietuvos“, kuriame apie trisdešimt autorių skyrė savo eilėraščius, pamąstymus, poemas, prozos kūrinius ne tik Mažeikių kraštui, bet ir Lietuvai, Tėvynei. Viešnia keletą knygų padovanojo Palnosų bibliotekai.

Vakaras, besiklausant nuoširdžių posmų bei dainų, neprailgo. Tuo labiau, kad pakilią nuotaiką armonikos melodijomis nuolat palaikė Vaclovas. Viena po kitos bibliotekoje skambėjo ir ilgokai nenutilo žinomos liaudies dainos, kol pagaliau nuaidėjo paskutinė –  ,,Giminių“ daina.

Virginija MOMGAUDIENĖ

Palnosų filialo vyresnioji bibliotekininkė

Nuotrauka iš bibliotekos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode