Parama dėkojame




Jaunųjų sportininkų šventė Prezidentūroje

Praėjęs šiltas rugsėjo 9 d. penktadienis ilgam išliks Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos jauniesiems sportininkams. Šią dieną Prezidentūros kiemelyje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo praėjusių mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojus ir paskelbė naujųjų žaidynių pradžią.

Paliko gerą įspūdį

„Būdui žemaičių“ Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Jakučinskas papasakojo, kad renginys, kuriame dalyvavo pirmą kartą, vaikams paliko neišdildomą įspūdį. Jame buvo ne tik daug iškilių žmonių sveikinimų, parodytos pagarbos jauniesiems sportininkams, bet ir kitų šventės atributų: atminimo tautės, padėkos raštai, specialūs Olimpinės dienos Šiauliuose fotoalbumai, olimpiniai ženkliukai ir pan. Vaikai dalijo interviu, dalyvavo fotosesijoje ir pramogavo po Vilnių.

Mūsų laikraštis ne kartą rašė apie „pavasariukų“ sėkmingus startus ir iškovotas vietas, tad norisi priminti, kad moksleiviai dalyvavo 4 sporto šakose ir pradinių klasių ugdymo grupėje kompleksinėje įskaitoje užėmė II vietą. Komandai įteikta atminimo taurė, diplomai ir 450 eurų piniginis prizas. Direktorius S. Jakučinskas džiaugėsi, kad už šiuos pinigus bus galima nupirkti trumpą sportinę aprangą.

Kadangi Prezidentūroje buvo duotas startas naujai olimpiadai, tai „pavasariukai“ pasiruošę tęsti gražias tradicijas ir padovanoti savo mokyklai ir miestui naujas pergales.

Mažina socialinę atskirtį

„Didžiausias sporto renginys šalyje suvienija visą Lietuvą. Daugiau nei du šimtai tūkstančių žaidynių dalyvių tik įrodo, kad sportas būtinas kiekvieno vaiko gyvenime. Tos savybės, kurias išsiugdysite sportuodami – jūsų ryžtas, atkaklumas – tikrai pravers ir ateityje, toliau siekiant užsibrėžtų tikslų“, – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, Mokyklų žaidynės skatina ir moko vaikus ne tik turiningai leisti laisvalaikį, gyventi aktyviau ir sveikiau, bet ir mažina socialinę atskirtį.

Jau dvyliktus metus vykstančios Lietuvos mokyklų žaidynės, siekdamos ir toliau skatinti vaikus gyventi aktyviau, sveikiau, mažinti socialinę atskirtį bei turiningai leisti laisvalaikį, prisijungė prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Didžiausias renginys

Renginio metu apdovanota 21 mokykla, per 2015–2016 mokslo metais vykusias žaidynes užėmusi prizines vietas bendroje žaidynių įskaitoje, taip pat 12 savivaldybių, kurių mokyklos pasiekė geriausią bendrą rezultatą.

Prezidentės globojamose Lietuvos mokyklų žaidynėse kasmet varžosi daugiau nei 200 tūkstančių mokinių iš 60 savivaldybių. Žaidynių programoje – 24 sporto šakos. Tai didžiausias mokyklų sporto renginys šalyje.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotraukos iš mokyklos archyvo




Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode