Parama dėkojame




Šie metai paskelbti Vietos bendruomenių metais

 

Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 išskirtinė tuo, kad ypatingą dėmesį skiria negalią ir socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms bei prisideda prie Žemaitijos regione Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos (LSKD) „Guboja“ organizuojamos neįgaliųjų bendruomenių mugės – koncerto „Būkime kartu!“

Renginys Telšiuose prasidėjo 11 val. šv. Mišių auka už neįgaliuosius ir jų šeimos narius Šv. Antano Paduviečio katedroje. Pamaldos verčiamos į gestų kalbą.

Šventė „Būkime kartu!“ persipina su tuo pat metu rengiamu VII Sakralinės muzikos festivaliu, skirtu kompozitoriaus Albino Jasenausko 130 – osioms gimimo metinėms, tad 12 val. Telšių miesto amfiteatre vyks festivalio dalyvių koncertas.

Renginyje dalyvauja Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, LR Seimo narys Valentinas Bukauskas, LR socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ir kt.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė džiaugiasi, jog neįgaliesiems skirtas renginys vyksta šiųmetėje Lietuvos kultūros sostinėje. „Kultūra ne tik yra viena puikiausių žmonių su negalia savirealizacijos, motyvacijos, bet ir neįtikėtinų talentų ir atradimų sritis. Aš visuomet sakau, kad neįgalieji – tai žmonės, turintys tiek galios, gebantys kurti tokius šedevrus, kokių dažnai pritrūkstame savo kasdienybėje kiekvienas mūsų“, – sako ministrė.

Planuojama, kad renginyje dalyvaus apie 600 neįgaliųjų ir sveikųjų meno kūrėjų iš visos šalies: Šiaulių, Raseinių, Klaipėdos, Marijampolės, Kelmės, Kretingos, Akmenės, Trakų ir kt. Mugėse darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai.

Renginyje žiūrovai išvys būrį profesionalių atlikėjų: chorus, diksilendą „Sweetband“. Telšių miesto amfiteatre pasirodys neįgaliųjų meno kolektyvai, vyks kūrybinės dirbtuvėlės, interakcija, kiti renginiai. Vakaro koncerte (16 val.) ir renginio uždaryme pasirodys Liveta, Petras ir Ingrida Kazlauskai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode