Sprogimas

Konkurso būdu Klaipėdoje išrinkti geriausi viešosios policijos pareigūnai

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vakar, rugpjūčio 10-ąją, vyko Geriausio viešosios policijos patrulio ir geriausio viešosios policijos prevencijos (veiklos) padalino pareigūno konkursas. Jame dalyvavo patrulių poros, merginos ir vaikinai, bei prevencijos padalinių atstovai iš Klaipėdos ir apskrities miestų ar rajonų.

Pirmasis konkurso etapas organizuotas savo veiklą baigiančiame Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos padalinyje, šaudykloje ir stadione, ekstremalaus vairavimo aikštelėje Klaipėdos rajono Šimkų kaime, o žinių tikrinimo, taktikos ir dėmesingumo rungtys popiet surengtos Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Jauni ambicingi konkurso dalyviai, patruliai, jau ne pirmą kartą siekiantys geriausiųjų vardo, spinduliuoja pasitikėjimą ir kalba, kad jiems konkursas – ir iššūkis, ir malonumas. Pareigūnai sako, jog tokios savybės kaip greitis, lankstumas, gebėjimas sutelkti dėmesį, tokie įgūdžiai kaip figūrinis vairavimas be galo reikalingi kasdienėje veikloje, džiaugiasi, kad tarnyboje kol kas neteko pasinaudoti rankos taiklumu.

Ekstremalaus vairavimo aikštelėje prie tarnybinių automobilių vairų sėdo tiek merginos, tiek vaikinai. Mašinoms nardant tarp skiriamųjų kūgelių, girdėjosi tik stabdžių cypimas ir matėsi nuo trinamų į asfaltą padangų kylantis dūmelis.

Geriausių Viešosios policijos pareigūnų konkurso komisijos pirmininkas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga, sako, kad policijos pareigūnų susitikimas tokiame konkurse yra labai sveikintinas: „Jie pabendrauja su geriausiais kolegomis, įgyja dar daugiau motyvacijos siekti tarnybos aukštumų“.

Ankstesnis daugkartinis geriausio apylinkės inspektoriaus Klaipėdos apskrityje ir Lietuvoje vardo laimėtojas Marius Vaičikauskas dabar sėkmingai eina vieno iš Klaipėdos apskrities policijos komisariatų – Rietavo PK – viršininko pareigas.

Šiandieną geriausiais patruliais tapo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai Irma Norkutė ir Tadas Petraitis.

Geriausias Klaipėdos apskrities VPK Viešosios policijos (veiklos) padalinio pareigūnas dirba Klaipėdos rajono policijos komisariate: jis – Ramūnas Norvilas.

Konkursą Klaipėdoje laimėję pareigūnai susirungs su kolegomis iš visos Lietuvos rugsėjo pabaigoje vyksiančiame Respublikiniame geriausio 2016 m. viešosios policijos patrulio ir geriausio prevencijos padalinio pareigūno konkurse.

  

Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode