Parama dėkojame




Sprogimas

Bendruomenėms siūlė naujas galimybes

    Trečiadienio pavakarę į restauruotą Pavirvytės dvarą rinkosi Viekšnių seniūnijos kaimo bendruomenių atstovai, kuriuos čia sukvietė dabartinis dvaro savininkas, norėdamas pasikalbėti apie perspektyvas čia organizuoti bendrus renginius, edukacines veiklas ir kitokius užsiėmimus.

      Surengė ekskursiją

      Pirmiausia dvaro savininkas Antanas Naujokas pakvietė Viekšnių, Pakalupio, Gyvolių ir Užventės kaimų bendruomenių pirmininkus ir tarybų narius susipažinti su dvaro istorija, jo restauravimo procesu, apžiūrėti pastatą ir jo aplinką.

      A. Naujokas papasakojo, jog kadaise dvaras garsėjo visoje apylinkėje, čia lankėsi žymūs žmonės, buvo turtinga biblioteka. Sovietiniu laikotarpiu, kai nebeliko dvaro savininkų, čia buvo apgyvendinti žmonės, tačiau, dabartinio savininko teigimu, džiugu, kad pastatas nebuvo visiškai sugriautas ir jį buvo galima suremontuoti, restauruoti, atkurti autentiką.

      „Pastatas jau parengtas vykdyti kokią nors veiklą, todėl ir pakviečiau jus, bendruomenes, aptarti, ką visi kartu čia galėtume nuveikti“, – sakė A. Naujokas.

Išsakė idėjas

      Apžiūrėję dvarą, visi susėdo aptarti būsimo bendradarbiavimo galimybių.

      „Norėčiau, kad dvaras būtų gyvas, kad čia vyktų kokie bendri renginiai, gal kokie literatūriniai vakarai, skaitymai, kuriuose dalyvautų vietiniai poetai, kūrėjai. Ieškokite savo bendruomenėse perliukų, sukvieskime juos čia, duokime galimybę pasirodyti, – savo idėjas dėstė A. Naujokas. – Galbūt galima kažką padaryti per projektus ar bendrai visiems susidėjus. Vietos čia daug, svarbu ją tinkamai išnaudoti. Kartais ateina žmonės, kurie turi projektus, yra sugalvoję kažką daryti, bet neturi kur. Juos irgi galime išnaudoti.“

      Bendruomenių atstovai pritarė dvaro savininko mintims ir sakė mielu noru prisidėsiantys, tik reikia idėjų generatoriaus, žmogaus, kuris paskatintų, pradėtų organizuoti, o bendruomenės padėtų ir aktyviai dalyvautų.

      „Uždavėte mums namų darbus, – sakė Viekšnių bendruomenės atstovė Vilma Beržinienė, – dabar reikia mąstyti ir pradėti kažką veikti.“ Jai pritarė ir kitų bendruomenių atstovai, tad nutarta dar ne kartą susitikti ir gražiai bendradarbiauti.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode