Sprogimas

Žalios miesto erdvės tarnauja šiauliečių poilsiui ir sportui

Šiauliuose, Saulės laikrodžio aikštėje – judesys. Ant vešlios prižiūrėtos žolytės treniruojasi jaunos sportininkės. Tai Sporto gimnazijos imtynininkės. Aikštėje skamba muzika, ant suoliukų pailsėti prisėda praeiviai.

„Mes nenorime, kad sutvarkytos miesto  aikštės, skverai stovėtų tušti. Labai tikimės, kad jas pamėgs miestiečiai ne tik pasivaikščiojimui, bet ir sportui, aktyviam poilsiui. Kviečiu šiauliečius į Saulės laikrodžio aikštę, Talkšos, Salduvės parkus su šeimomis praleisti laisvą laiką. Šios erdvės puikiai tinka aktyviam poilsiui – galima sportuoti, žaisti aktyvius žaidimus“, – kvietė miesto meras Artūras Visockas.

Saulės laikrodžio aikštės, Prisikėlimo aikštės skvero žolynus prižiūri Savivaldybės Ūkio skyriaus darbuotojai. Aikštės šienaujamos operatyviai ir kokybiškai.

Savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas pastebėjo, kad vis dažniau sporto mokyklų vaikams treniruotės vedamos viešose prižiūrėtose erdvėse. Kai vyksta fizinio parengimo treniruotės, sportininkams nereikia specializuotos įrangos, todėl jiems paties įdomiau mankštintis atvirose erdvėse, ant prižiūrėtos žolės.

„Labai džiaugiuosi, kad Šiauliuose atsirado iniciatyva sportuoti įvairiose miesto erdvėse. Įvairių sporto šakų atstovai buriasi ir sportuoja aikštėse, parkuose. Mes jau išbandėme Saulės laikrodžio aikštę, Salduvės parką, Talkšos ežero pakrantę, ir tai tikrai puiku“, – po treniruotės kalbėjo Evelina Miltenė, daugkartinė Lietuvos bėgimo čempionė.

Anot Kūno kultūros ir sporto skyriaus vadovo, viešos treniruotės populiarina sporto šakas. Miestiečiai pamato, kuo užsiima jaunimas, kokios sporto šakos vystomos. Taip galima sudominti ir kitus jaunuolius. Saulės laikrodžio aikštėje gali kūno kultūros pamokas vesti ir netoli įsikūrusios bendrojo lavinimo mokyklos.

Meras A. Visockas tikisi, kad į išpuoselėtas miesto erdves rinksis vis daugiau šiauliečių šeimų. Ypač daugiabučiuose gyvenančius žmones miesto vadovas kviečia tiesiog išeiti į aikštes ir parkus, pailsėti pasitiesus kilimėlį pievutėje, pažaisti badmintoną, pasimankštinti ar net (kur yra pakankamai erdvės) futbolą pažaisti į pačių improvizuotus vartus, kaip jaunuoliai jau tai daro Salduvėje.

Šiaulių miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode