Sprogimas

„Lietuvos žirgynas“ Raseinių ir Anykščių varžybose laimėjo 5 medalius

Raseinių hipodrome savaitgalį vykusiose trečiosiose sezono žirgų lenktynėse „Lietuvos žirgyno“ arabų veislės žirgas Patriotas su žokėja Laura Krutikova laimėjo trečią vietą. O eržilas Orys su lenkų žokėjumi Oskaru Chereku liko penktas. Tuo pat metu Anykščiuose vykusioje tradicinės kultūros ir žirgų sporto šventėje „Bėk bėk, žirgeli!“ žemaitukų veislės auginamais žirgais garsėjantis „Lietuvos žirgynas“ pelnė net 4 medalius. Žemaitukų veislės žirgų konkūre trečią vietą užėmė žirgas Takeris su raitele Elze Mazgelyte, o žemaitukų žirgų lenktynėse antras finišavo Torontas su žokėjumi Domantu Rudžiu. Ten pat Lietuvos sunkiųjų arklių veislės augintojų asociacijos surengtame stambiųjų žemaitukų veislės eržilų vertinime nugalėtojais tapo du „Lietuvos žirgyno“ eržilai – Dotas ir Vilis. Tai ne pirma „Lietuvos žirgyno“ žemaitukų pergalė – lyderiais jie tapo ir gegužės mėnesį Raseiniuose vykusiose antrosiose sezono žirgų lenktynėse, kuriose žemaitukų veislės žirgų bėgime pirmasis atbėgo eržilas Torontas su Domantu Rudžiu, antrasis – eržilas Kolibris su Marta Kazlauskyte.

„Mūsų šalies istorijoje reikšmingi, nacionaliniu pasididžiavimu įvardijami žemaitukų ir stambiųjų žemaitukų veislės žirgai jau ne vieneriose varžybose įrodo savo ištvermę ir kovingumą, todėl ypač puoselėjame šią nykstančią veislę. O paskutinėse trečiosiose sezono lenktynėse Raseiniuose norėjome pademonstruoti savo arabų veislės žirgus. Vargu ar rastume gyvūnijos pasaulyje kitą tokį gyvulį, kuris elegantiškumu ir judesių grakštumu, kūno grožiu ir proporcijomis, ištverme ir prieraišumu prie žmogaus prilygtų arabų grynaveisliam žirgui. Perspektyvoje „Lietuvos žirgyno“ arabų veislės žirgus prie starto linijos tikimės matyti ir dažniau“, – teigia Žilvinas Tomas Badikonis, UAB „Lietuvos žirgynas“ direktorius.

Vieninteliame Baltijos šalyse tarptautines žirgų lenktynes galinčiame organizuoti Raseinių hipodrome vykusiose Didžiosiose žirgų lenktynėse vyko šeši bėgimai, net keturiuose iš jų rungėsi greičiausių pasaulyje – grynakraujų jojamųjų veislės žirgai, kituose dviejuose – žemaitukai ir arabai. Artimiausios reitingo lenktynės ten vyks birželio 26 d., kitos didžiosios lenktynės – liepos 16 d. ir rugpjūčio 27 d.

Anykščių rajone, Niūronyse, vykusioje kasmetinėje respublikinėje žirginio sporto ir tradicinės kultūros šventėje „Bėk bėk, žirgeli!“ žirgų sportas buvo populiarinamas ir varžybomis, ir kitomis pramogomis.

 

Žilvinas Tomas BADIKONIS

UAB „Lietuvos žirgynas“ direktorius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode