Parama dėkojame




Sprogimas

Šalčininkuose tiesiamas dviračių ir pėsčiųjų takas

 

Šalčininkų rajono savivaldybė inicijavo dviračių ir pėsčiųjų infrastruktūros plėtros projektą, kuriuo siekiama ne tik sukurti saugaus judėjimo dviračiais ir pėsčiomis tinklą, bet ir skatinti gyventojų judėjimą bevariklėmis transporto priemonėmis (dviračiais, riedučiais, riedlentėmis ir pan.)

Įrengtas „žiedinio“ tipo pėsčiųjų ir dviračių takas sujungs esamas atkarpas ir drieksis per parką, Šv. Jono Pauliaus II bei Pramonės gatvėmis link tvenkinio ir per daugiabučių namų kvartalą.

Šiuo metu pradėta tiesti 2,5 m pločio dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa nuo Vytauto ir Šv. Jono Pauliaus II gatvių sankryžos iki sankryžos su Pramonės gatve ir Pramonės gatve iki sankryžos su A. Mickevičiaus gatve. Pavasarį darbai bus tęsiami Pramonės gatvėje link Krantinės gatvės, A. Mickevičiaus gatvėje ir per daugiabučių namų kvartalą tarp Sniadeckio ir Mokyklos gatvių.

Įgyvendindama šį projektą Šalčininkų rajono savivaldybė siekia saugios mokinių kelionės į mokyklą – nauju taku vaikai saugiai galės pasiekti visas miesto gimnazijas. Gyventojams renkantis kelionę dviračiais, statomas takas taip pat padės mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Kitas jo privalumas – privažiavimas dviračiais prie daugiabučių.

Šalčininkuose takas gali būti naudojamas tiek vietiniam susisiekimui užtikrinti, tiek rekreacijai, tiek sportui. Tikimasi, kad naujas objektas prisidės prie gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo ir teigiamo miesto įvaizdžio formavimo.

Inesa Suchocka, Šalčininkų rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode