Sprogimas

„Menų stotyje“ koncertuos Domantas Razauskas

 

 

Spalio 6 dieną, 19.30 val., „Menų stotyje“, kuri įsikūrusi buvusiame Mažeikių geležinkelio stoties pastate, vyks renginys, kurio praleisti nevalia – čia pasirodymą surengs žinomas Lietuvoje dainuojamosios poezijos atstovas, poetas, kompozitorius Domantas Razauskas.

Muzikos karjera

Žmonėms, besidomintiems lietuviška poezija, D. Razausko vardas turėtų būti puikiai žinomas. Vienas ar su įvairiais muzikantais kompozitorius koncertuoja nuo 2002 metų. Jo sąraše – bendradarbiavimas su Olegu Ditkovskiu, Gediminu Storpirščiu, Sauliumi Bareikiu, Andriumi Kulikausku ir daugeliu kitų atlikėjų.

D. Razauskas per savo karjerą yra parašęs 150 dainų, visi tekstai – jo paties kūrybos. Šį dainuojamosios poezijos atstovą galima vadinti multiinstrumentalistu, nes atlikėjas geba groti gitara, lūpine armonikėle, savo kūryboje naudoti perkusiją ir kompiuterį.

Literatūrinė veikla

Baigęs mokyklą ir įstojęs studijuoti lietuvių filologiją Vilniaus universitete, D. Razauskas su literatūra susijusios veiklos nepamiršo ir tolesniuose gyvenimo etapuose. Atlikėjo kūrybos periodiškai galima rasti tokiuose leidiniuose kaip „Literatūra ir menas“, „Šiaurės Atėnai“, „Naujoji Romuva“. Taip pat tekstų būna ir internetiniame dienraštyje „Bernardinai.lt“.

D. Razauskas užsiima ir vertimu iš įvairių kalbų, kalbina kitus muzikos atlikėjus bei rašytojus. Nereikėtų stebėtis kompozitorių išvydus „Poezijos pavasario“ ar „Poetinio Druskininkų rudens“ festivaliuose – atlikėjas ten itin dažnas svečias ir yra tapęs laureatu.

Kristina PETRAUSKAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode