Parama dėkojame




Sprogimas

Šventėms pasipuoš tautiniais rūbais

 

    Šeštadienio vakarą Lūšės kaimo bendruomenės nariai ir svečiai rinkosi į bendruomenės namuose surengtą Rudens šventę, kur juos pasitiko moterys ir mergaitės, apsirengusios tautiniais rūbais, įsigytais iš įgyvendinto projekto „Aktyvus kaimas“ lėšų. Susirinkusieji džiaugėsi rudens gėrybių parodėle, dalyvavo žaidimuose, ragavo iš naujojo derliaus pagamintų patiekalų.

Pristatė projektą

     Lūšės bendruomenės pirmininkė Jadvyga Jagminienė pasidžiaugė aktyviais bendruomenės nariais ir pristatė projektą „Aktyvus kaimas“. Pasak jos, paraiška projekto finansavimui pateikta Žemės ūkio ministerijai norint pasirengti 2018 m. minimam kaimo 430 metų jubiliejui ir gražiai bei iškilmingai švęsti valstybines šventes. Kaip teigiama paraiškoje, nutarta, jog tam, kad bendruomenė galėtų ir toliau dirbti konstruktyviai, šiuolaikiškai ir būtų traukos židinys, reikia įsigyti Žemaitijos regiono tautinius rūbus, stovus garso kolonėlėms ir kitas priemones.

     Iš projekto lėšų nupirkti du komplektai tautinių drabužių moterims ir tiek pat – mergaitėms. Pasak J. Jagminienės, jais galės pasipuošti ne tik renginių vedėjos, bet, reikalui esant, bet kuri moteris ar mergaitė.

Parengė parodėlę

     Žaisdami su daržuose ir laukuose išaugintomis daržovėmis ir kitomis rudens gėrybėmis vietiniai vaikai ir jaunimas sukūrė įdomių darbelių, kuriais galėjo pasidžiaugti šventės dalyviai. Tarp eksponatų buvo ir „kaktusas“, ir „traukinukas“, ir „palmė“, ir daugelis kitų. Už išradingumą ir kūrybiškumą darbelių autoriai apdovanoti saldžiais prizais.

     Dovanų negailėjo bendruomenės draugai, svečiai iš Pikelių bendruomenės.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

      

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode