Sprogimas

Aktyviausi bėgikai – vaikai

 

Penktadienį Juodpelkio parke vyko bėgimas „Už sveiką širdį“, skirtas paminėti Pasaulinę širdies dieną, kurį jau 4-tą kartą organizavo Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Jame dalyvavo įvairaus amžiaus bėgikai, turėję įveikti atitinkamo ilgio trasas.

Nugalėjo greičiausi

                      

Bėgime dalyvavo 134 žmonės, aktyviausia buvo vaikų, bėgusių 200 m distanciją, grupė. Pasak Mažeikių visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės Martynos Nabažaitės, tai parodo, kad tėvai darosi sąmoningesni ir jau nuo ankstyvos vaikystės diegia vaikams sveiko gyvenimo įpročius.

Vaikų 200 m bėgime tarp mergaičių nugalėjo Kornelija Bučytė, 2-ąją vietą užėmė Goda Bružinskaitė, 3-iąją – Saulė Milieškaitė. Tarp berniukų greičiausias buvo Arijus Liaučius, 2-asis atbėgo Mantas Majauskis, 3-iasis – Domas Vilimavičius.

     1000 m trasą greičiausiai įveikė Aurėja Bulošaitė, jai iš paskos atbėgo Gabija Baranauskaitė ir Evelina Lukošiūtė. Tarp berniukų greičiausias buvo Nandas Šrederis, 2-asis – Nedas Petkevičius, 3-iasis – Gabrielius Jonkus.

     2000 m distancijoje nugalėjo Aistė Riaukaitė ir Martynas Balsys. Prizines vietas užėmė Eimantas Končius ir Dovydas Jonaitis.

Suaugusiųjų grupėje 2000 m greičiausiai nubėgo Aistė Jankauskaitė ir Dovydas Bernotas. 2-ąją vietą pelnė Audra Jonaitienė, 3-iąją vietą – Renata Gustaitė.

6000 m trasoje grupėje iki 50 m. greičiausiai bėgo Dalia Lukošienė ir Šarūnas Zubas. 2-ąją vietą užėmė Sandra Mitkevičiūtė ir Algirdas Medeikis, 3-iąją vietą – Angelė Šenec ir Saulius Prielgauskas. Virš 50 m. amžiaus grupėje bėgo viena bėgikė – Aldona Andriuškienė.

Įteikė nominacijas

Be apdovanojimų nugalėtojams ir prizininkams, įteiktos papildomos nominacijos. Jauniausiam dalyviui – Urtei Mitkevičiūtei (2 m.) – įteiktas kalvio Virgilijaus Mikuckio vienetinis kalvystės kūrinys. Taip pat V. Mikuckio kūrinys įteiktas vyriausiajai dalyvei – Birutei Paulauskienei, kuri gavo ir Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus įsteigtą prizą „Lazdų ekspertas“, nes pražygiavo 2 km šiaurietišku ėjimu. Sportiškiausia pripažinta Mitkevičių šeima.

Palaikė idėją

M. Nabažaitės teigimu, Visuomenės sveikatos biuras, organizuodamas tokius renginius, siekia, kad kuo mažiau žmonių sirgtų širdies ir kraujagyslių ligomis, kuo daugiau rinktųsi sveiką gyvenimo būdą, prisijungtų ir palaikytų įvairias organizacijas, remiančias sveikos širdies idėją.

„Tai daryti labai svarbu, nes širdies ir kraujagyslių ligos – dažniausia mirtingumo priežastis pasaulyje: būtent dėl šios priežasties kasmet miršta 17,5 mln. žmonių, kas sudaro 31 proc. visų mirčių pasaulyje. Europos kardiologų draugijos epidemiologinėje apžvalgoje Lietuvos situacija taip pat atrodo sudėtinga –  nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų miršta beveik dvigubai daugiau gyventojų negu vidutiniškai ES šalyse senbuvėse, – sakė specialistė. – Džiugu tai, kad kiekvienais metais bėgimas populiarėja ir tampa turtingas ne tik dalyvių, bet ir pagalbininkų. Šiais metais bėgimui ruoštis padėjo Mažeikių bėgikų klubo „Penki kalnai“ įkūrėja Milda Zubavičienė. Idėją palaikė Lietuvos nefrologinių ligonių asociacija „Gyvastis“ ir Vaiko širdies asociacija. Bėgimo metu, kol tėveliai lakstė, vaikų užimtumu rūpinosi „Veiklių mamų klubas“. Įvairios organizacijos ir menininkai įsteigė prizus, padėjo organizuojant renginį.“

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode