Sprogimas

Neringos svečiams – įvažiavimo lengvata

 

Rugsėjo 28-ąją Neringos savivaldybės taryba priėmė sprendimą nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į Neringą atleisti asmenis, vykstančius į tarptautinį Nidos Asics pusės maratono bėgimą.

Vietinės rinkliavos mokestis nebus taikomas visiems, kurie į Neringą  įvažiuos lengvaisiais automobiliais nuo  rugsėjo 29-osios, penktadienio,  12  val. iki  rugsėjo 30-osios, šeštadienio, 10 val.

Gražiausiomis šalies gatvėmis bėgikai bėgs rugsėjo 30-ąją. Tradicija sukviesti į Nidą bėgikus paskutinįjį rugsėjo savaitgalį galioja jau aštuoniolika metų. Šiais metais bėgime planuoja dalyvauti bėgikai ne tik iš įvairių šalies vietovių, bet ir Lenkijos, Latvijos, Rusijos Federacijos Kaliningrado srities.

Nors šio renginio organizatoriai džiaugiasi kasmet augančiu bėgikų skaičiumi, čia pat pastebi, kad dėl ribotos rekreacinės Nidos gyvenvietės talpos, ateityje teks riboti ir dalyvių skaičių. Šiuo metu Nidos Asics pusės maratono bėgime jau užsiregistravo daugiau nei 800 dalyvių. Pusę maratono bėgs 379 dalyviai, Lemminkainen Lietuva 5 km bėgime dalyvaus 304 bėgikai. Vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų skirtos trumposios Europos bendradarbiavimo bėgimo distancijos – 0, 5 km bėgime bėgs 111 ir 2 km – 47 bėgikai.

Nidos Asics pusės maratono bėgimo metu, nuo 10 iki 15 val., dalyje Nidos gyvenvietės gatvių bus stabdomas arba ribojamas transporto priemonių eismas.

Bėgimą gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte organizuoja VšĮ „Nidos pusės maratono bėgimas“. Informaciją apie bėgimą galima rasti internetiniame tinklapyje http://nidarun.lt/lt.

Paskutinįjį rugsėjo savaitgalį taip pat vyks tradicinės jūrinės žūklės varžybos „Neringos taurė 2017“, kurios yra ir „Atviro žvejybos nuo kranto jūroje“ čempionato antrasis etapas (Nidos paplūdimyje) bei tarptautinis veteranų krepšinio turnyras Prezidento Valdo Adamkaus taurei laimėti.

Neringos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode