Sprogimas

Palangoje – Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės

Palangoje tęsiasi dvi dienas truksiančios (rugsėjo 21-22 d.) Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės. Jau vienuoliktą kartą organizuojamo renginio metu varžosi trisdešimt viena greitosios medicinos pagalbos komanda iš Lietuvos ir penkios – iš užsienio šalių. Po vieną komandą atvyko iš Ukrainos, Baltarusijos ir Kazachstano, dvi – iš Vokietijos. Iš viso į renginį atvyko daugiau nei 300 dalyvių.

Šiandien prie Palangos tilto visą dieną inscenizuojama masinė nelaimė. Tai įspūdingas reginys, suteikiantis galimybę pamatyti, su kokiais iššūkiais susiduria specialiosios tarnybos, kai į netikėtą nelaimę patenka daugybė žmonių.

J. Basanavičiaus gatvės pabaigoje, Jūratės ir Kastyčio skvero prieigose, šiandien įsikūrė palapinė, kurioje kiekvienas norintis gali pasimokyti pradinio gaivinimo.

Greitosios medicinos pagalbos žaidynės – unikali galimybė itin sunkų ir atsakingą darbą atliekantiems medikams susitikti, sužinoti skubiosios pagalbos naujienas, pasidalinti patirtimi su kolegomis. Žaidynių užduotys visuomet priartinamos prie aktualijų – dažniausiai pasitaikančių kvietimų priežasčių, Lietuvoje ir pasaulyje vykstančių įvykių.

Organizatoriai kviečia miesto gyventojus ir svečius susipažinti su greitosios medicinos pagalbos darbu iš arčiau ir pamatyti, kaip teikiama pagalba imituotiems nukentėjusiems viešose vietose, kurios nurodytos pridedamoje Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynių programoje.

Palangos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode