Sprogimas

Į Mažeikius atkeliauja nebylaus kino peržiūrų projektas

 

Rugpjūčio 21 d. 20 val. „Menų stotyje“ (Stoties g. 1) vyks Kirtimų kultūros centro vykdomas nebylaus kino peržiūrų ciklas „Garsinės peržiūros“.

Renginio metu bus galima išvysti tris trumpąsias komedijas: „Miegantis Paryžius“, rež. Rene Clair, 1924 m., 35 min. „Miegantis Paryžius“  – ankstyvojo mokslinės fantastikos žanro pavyzdys, sukurtas žaismingose siurrealizmo ir dadaizmo įtakoje. Filmo veiksmas buvo filmuojamas ant Eifelio bokšto ir aktoriai kabėjo bei sėdėjo ant metalinių bokšto struktūrų be jokių apsaugų!

„Žaislinis namelis“, rež. Buster Keaton, 1921 m., 23 min. Filmas „Žaislinis namelis” yra tarsi sapnas sapne – pilnas simbolikos, besidubliuojančių personažų, veidrodžių ir siurrealių vaizdų, nuolat komiškai apgaunančių žiūrovą.

„Namas, kuriame vaidenasi“, rež. Buster Keaton, 1921 m., 20 min. Šiame filme Buster Keaton vaidina nuoširdų banko klerką, kuris klaidingai apkaltinamas banko apiplėšimu ir sukčiavimu. Priešingai nei „Žaisliniame namelyje“ ar „Miegančiame Paryžiuje“, čia magiški elementai yra tik apgaulė, skirta suklaidinti ne žiūrovą, o filmo veikėjus.

Garso takelius nebyliesiems filmams kuria ir gyvai atlieka šiuolaikinio eksperimentinio džiazo atstovai, „Auksinio scenos kryžiaus“ už muziką spektakliui nominantai, daugelio džiazo konkursų laureatai Mantas Augustaitis (būgnai), Simonas Šipavičius (saksofonas) ir Paulius Vaškas (gitara).

Įėjimas nemokamas.

Organizatorių nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode