Sprogimas

Asociacijos nariai atostogavo prie jūros

 

     Vasara – atostogų metas. Visi skuba atsikvėpti gamtos prieglobstyje, prie jūros, upės ar ežero. Taip pat pasidžiaugti poilsiu, turiningai praleisti laisvalaikį nori ir asociacijos „Gerumo galia“, nariai, tad jiems buvo sudaryta galimybė stovyklauti vasaros poilsio stovykloje.

Padeda savanoriai

Pasak asociacijos „Gerumo galia“ pirmininkės Dovilės Grigutės, į vasaros poilsio stovyklą „Galimybė ir Tau“ Šventojoje vaikai su tėveliais rinkosi jau 14-ąjį kartą. Pagrindinis jos  tikslas – socialinės atskirties mažinimas tarp sveikųjų ir turinčių negalią vaikų, jaunimo, užtikrinant tinkamą neįgaliųjų socializaciją, ugdymą, turiningą bei kokybišką poilsį, kuris teikia dvasinę bei psichologinę naudą.

„Stovykloje kasmet savanoriauja keturi savanoriai, kurie jau dvejus metus nesikeičia. Tai pats didžiausias džiaugsmas ir pasiekimas. Savanoriai vykdo įvairias sportines, menines ir edukacines veiklas. Esu labai dėkinga savanoriams už nuoširdžią draugystę, darbą, meilę bei atsidavimą, – sakė asociacijos pirmininkė. – Vaikai stovyklos laukia ištisus metus ir visai nesvarbu, kad organizacijoje rengiame įvairias šventes, bet tai galimybė ilgiau pabūti kartu, pabendrauti, surasti mėgstamas veiklas ir tai tampa svarbiausiu metų įvykiu.“

Veiklos netrūko

Stovykla trunka penkias dienas. Kiekvienas rytas prasideda rytine mankšta su maudynėmis jūroje. D. Grigutės teigimu, visos dienos džiugino užsiėmimų gausa: lipdymas iš molio, fotokonkursas, atvirutės draugui darymas iš gamtinių medžiagų, lobio paieška, sporto varžybos, užsiėmimai pajūryje.

„Oras nelepino, tačiau vaikų nuotaikos ir užsidegimo visur dalyvauti neužgesino. Kiekvieną vakarą vykdavo diskoteka, eidavome palydėti saulės. Surengėme ir vieną „baltąją naktį“, kai ilgai nesiskirstėme miegoti, o savanorių paskatinti šokome ilgai ir linksmai. Aktyviausieji apdovanoti padėkomis, tai daugiau nei didis laimėjimas, – džiaugėsi D. Grigutė. – Vaikams – tai nepaprasta patirtis, emocijos. Kai kurios veiklos jau kartojosi, bet jose paieškota kitokių spalvų, tad ir džiaugsmas surastas naujas. Įsigijome naujų draugų – tai šokių stovyklos „Šimtas šypsenų“ vaikai iš Vilniaus, kurie su mumis dalijosi patirtimi, nuoširdžiai bendravo.

Kol vaikai su savanoriais dirbo, tėveliams buvo išskirtinė proga pasimėgauti poilsiu.“

Gajutė ABELKIENĖ

Nuotrauka iš asociacijos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode