Parama dėkojame




Sprogimas

Ruošiamasi naujiems mokslo metams: Mažeikių rajono švietimo įstaigų remontui – dvigubai daugiau lėšų

 

Iki naujųjų mokslo metų likus mažiau nei mėnesiui daugelyje švietimo įstaigų – mokyklų, lopšelių-darželių, neformaliojo ugdymo – pats įkarštis: remontuojami koridoriai, laiptinės, valgyklos, sanitarinės patalpos, keičiama grindų danga, durys, atliekama kitų darbų. Šiais metais Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) tokiems darbams iš biudžeto skyrė dvigubai daugiau nei praėjusiais metais – apie 400 tūkst. eurų.

Mažeikių rajone yra penkios gimnazijos, viena progimnazija, dvylika pagrindinių ir keturios pradinės mokyklos, dvi mokyklos-daugiafunkciai centrai, vienas darželis-mokykla, trylika lopšelių-darželių ir septynios neformaliojo ugdymo įstaigos. Šiais metais didesnė lėšų dalis skirta lopšelių-darželių tvarkymui – darbai vykdomi devyniuose darželiuose.

Daugumoje formaliojo ir neformaliojo ugdymo įstaigų vykdomi ar planuojami vykdyti darbai. L.-d. „Gintarėlis“ baldai yra seni – per daugelį metų nusidėvėjo, sulūžo ir nebeatitinka higienos normų reikalavimų. Šiemet dviem grupėms bus nupirkti nauji baldai ir keturiasdešimt dviem vaikams bus suteiktos patogesnės miego ir poilsio sąlygos. Planuojama pakeisti baldus visose darželio grupėse. „Gintarėlyje“ taip pat suremontuota laiptinė, senos, medinės įėjimo į pastatą durys pakeistos naujomis, plastikinėmis.

Darželis „Giliukas“ apjuostas nauja, higienos normų reikalavimus atitinkančia tvora. Šiuo metu Mažeikių rajone tokia, ne mažesne nei 1,5 m aukščio, tvora aptvertos trys ugdymo įstaigos: darželis „Giliukas“, Sedos darželis ir Kalnėnų pagrindinė mokykla. Prie dviejų įstaigų, l.-d. „Eglutė“ ir darželio-mokyklos „Kregždutė“, bus asfaltuojamas privažiavimas ir kiemai. Lopšeliuose-darželiuose „Saulutė“, „Žilvitis“, „Liepaitė“ tvarkomos laiptinės, koridoriai, keičiamos durys. L.-d. „Buratinas“ ir „Žilvitis“ pastatų rūsiuose kaupiasi vanduo – ruošiamasi įrengti lietaus vandens nuvedimo ir surinkimo sistemas. L.-d „Linelis“ iki lapkričio 1 d. numatyta suremontuoti stogą.

Darbai vyksta ir rajono mokyklose. Rugsėjo 1-ąją Merkelio Račkausko gimnazistai išvys atnaujintą aktų salę. Aktų salės dangą tikimasi pakeisti ir Pavasario pagrindinėje mokykloje, tačiau tai turėtų būti atlikta kiek vėliau. „Žiburėlio“ pradinėje mokykloje įrengta šiuolaikinius reikalavimus atitinkanti specializuota ventiliacijos sistema. Iki šildymo sezono pradžios Sporto mokyklos baseine bus pakeista baseino danga, kuri nebuvo keista nuo jo pastatymo, sutvarkyti tualetai. Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos valgykloje keičiami čiaupai. Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijoje planuojama suremontuoti valgyklos patalpose esančią produktų saugyklą ir šalia jos esantį higienos reikalavimų neatitinkantį sandėlį.

Savivaldybės kultūros centre remontuojama pagrindinė choreografijos salė – klojamas naujas parketas, atnaujinamos sienos, perdažomos lubos.

Remontuojamos ne tik patalpos, bet tvarkomas ir kitas turtas. Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinei mokyklai gavus naują geltonąjį autobusiuką, senąjį nuspręsta suremontuoti. Naujai atgimęs geltonasis autobusiukas atiteko Užlieknės pagrindinei mokyklai. Šią transporto priemonę ji galės naudoti ne tik mokinių pavėžėjimui, bet ir edukacinei veiklai.

Rajono švietimo įstaigose darbai vykdomi ne vien tik iš savivaldybės biudžeto lėšų. Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos sporto salės dušinės ir valgyklos praustuvių remonto darbai atliekami iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos įgyvendinamos Švietimo įstaigų modernizavimo programos prisidedant Savivaldybei.

Didesni ar mažesni darbai vyksta kone visose rajono mokyklose ir darželiuose. Daugelis darbų bus baigti iki mokslo metų pradžios, ilgėliau gali užtrukti tik tie, kurie neturi tiesioginės įtakos ugdymo procesui. Smulkesnius remonto darbus organizuoja ir pačios įstaigos.

„Kaip ir kasmet, pagrindinis Savivaldybės tikslas ir rūpestis švietimo įstaigose darbus baigti laiku, kad tinkamai būtų pasirengta mokslo metams, kad į švietimo įstaigas sugrįžę vaikai ir pedagogai jaustųsi saugiai, komfortiškai. Darbų padaryta ir suplanuota išties nemažai. Keičiasi ne tik pastatų vidus ir išorė, bet ir aplinka – asfaltuojami įvažiavimai, kiemai. Tikimės, kad sugrįžusieji į jaukią aplinką naujus mokslo metus pradės sėkmingai“, – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys.

Mažeikių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode