Parama dėkojame




Sprogimas

Jonavos rajone – dar daugiau policijos pareigūnų

 

Jonavos miesto bei rajono gatvėse nuo šiol gyventojai pastebės dar daugiau pareigūnų, kadangi nuo praėjusios savaitės Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) pareigūnai pradėjo dirbti pagal naują veiklos modelį.

„Trečiadienį vakare darbavomės Rukloje, kolegos netoliese patruliavo tarnybiniu automobiliu. Kalbantis su vietiniais gyventojais, prie manęs priėjo moteris kartu su vyru ir suglumusi pasiteiravo, kas atsitiko, kodėl tiek daug pareigūnų, gal kažkas nutiko. Patikinau, kad gali būti rami, dabar gatvėje visuomet mūsų tiek matys“, – prisimindama maloniai nustebusių gyventojų reakciją, pasakoja Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK Ruklos grupės vyresnioji tyrėja Rasa Vaškevičiūtė.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK anksčiau buvusius Viešosios ir Kriminalinės policijos skyrius keičia vienas Veiklos skyrius, kurį sudaro keturios grupės:
– I-oji grupė, kuri prižiūrės Rimkų, Kulviečių mikrorajonus, Juodmeną, Žemaičių g., Kulvos seniūniją;
– II-oji grupė, kuriai priklauso Kosmonautų, Lietavos mikrorajonai, geležinkelio stoties rajonas, Žeimių ir Bukonių seniūnijos;
– III-oji grupė, kuriai priklauso Jonavos miesto centras ir senamiestis, Šilų ir Upninkų seniūnijos;
– Ruklos grupė, apimanti Ruklos, Šveicarijos ir Užusalių seniūnijas, Plento, Taurostos g., „Draugystės“ sodus.

Anksčiau Jonavoje patruliuodavo ir į pranešimus vidutiniškai reaguodavo trys policijos ekipažai, dabar jų dvigubai daugiau – šeši. Pareigūnė R. Vaškevičiūtė tikina jau pastebinti naujo veiklos modelio privalumus: „Žinoma, yra dar ko pasimokyti, bet kolegos noriai padeda. Anksčiau tekdavo ir po darbo valandų pasilikti, o dabar darbu dalinamės su grupės kolegomis, todėl ne tik darbo krūviai tolygiau pasiskirsto, bet ir greičiau išnagrinėjamos medžiagos“.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK viršininkas Šarūnas Martinkėnas tikina, kad pagrindinius pokyčius ir naujojo veiklos modelio darbo privalumus greičiausiai pastebės gyventojai, kurie dėl didesnio gatvėje dirbančių pareigūnų skaičiaus greičiau sulauks pagalbos. Taip pat bus operatyviau ištiriami įvykiai bei greičiau priimami procesiniai sprendimai.

„Mes jau senai buvome pasiruošę startui. Kolektyvas nusiteikęs darbingai, domisi, kelia klausimus, jei pastebi galimas problemas – iškart siūlo sprendimo būdus. Pagrindiniai iššūkiai, su kuriais tenka susidurti, tai sklandus darbo organizavimas pagal naująjį veiklos modelį. Kolektyvas imlus, nusiteikęs darbingai, tad tikiu, kad sklandžiai įsivažiuosime į naują ritmą“, – paklaustas apie iššūkius, pasakoja Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK viršininkas Šarūnas Martinkėnas.

Kauno apskr. VPK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode