Parama dėkojame




Sprogimas

Birutė Viktoravičiūtė – tarp geriausių Lietuvos šokio mokytojų

 

Šokio mokytojų asociacija organizuoja 2017 metų Lietuvos šokio mokytojo rinkimus. Šokio mokytojų asociacijos prezidiumo, švietimo ir kultūros atstovų jungtinė komisija atrinko 5 balsavimui teikiamus kandidatus. Akmenės rajono savivaldybės kultūros centras pateikė vyr. choreografės Birutės Viktoravičiūtės anketą.

Labai džiugu, kad tarp geriausiųjų Lietuvos šokio mokytojų buvo pastebėta ir atrinkta Kultūros centro vyr. choreografė B. Viktoravičiūtė.

Birutė Viktoravičiūtė – bene daugiausiai mėgėjų meno kolektyvų subūrusi ir išlaikanti vadovė Akmenės rajone, 2001 m. pelniusi „Aukso paukštės“ nominaciją. Birutė vadovauja net 7 liaudiškų šokių kolektyvams nuo jaunučių iki senjorų. 2016 m. spalio 22 d. Naujosios Akmenės kultūros rūmuose vyko šokių fiesta „Aš ir mano draugai“, skirta choreografės Birutės Viktoravičiūtės 30 metų darbo jubiliejui paminėti. 2016 m. vasario 21 ir 28 d. Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro vidutinio amžiaus liaudiškų šokių kolektyvas „Alsa“ dalyvavo TV3 televizijos tautinių šokių projekte „Kadagys“. Akmenės rajono vardas buvo pagarsintas Lietuvoje, kolektyvus vertino žiūrovai ir kompetentinga komisija. Tai, kad Kultūros centro kolektyvas buvo pastebėtas ir pakviestas dalyvauti šiame projekte, rodo, kad B. Viktoravičiūtės kolektyvai žinomi ir matomi Lietuvos mastu.

B. Viktoravičiūtės jaunimo ir merginų liaudiškų šokių kolektyvams už pasirodymą 2016 m. Moksleivių dainų šventėje suteikta teisė dalyvauti Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių grupių, ansamblių ir šokių studijų konkursinio festivalio „Aguonėlė“ baigiamajame ture. Regioniniame šio konkurso ture jaunių kolektyvas užėmė II vietą ir taip pat pateko į baigiamąjį turą (vad. B. Viktoravičiūtė). Baigiamajame konkurso „Aguonėlė 2016“ ture Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro vyr. choreografės B. Viktoravičiūtės vadovaujamos liaudiškų šokių grupės sulaukė pasisekimo: jaunuolių liaudiškų šokių grupei konkursiniame festivalyje buvo įteiktas III laipsnio diplomas, jaunimo liaudiškų šokių grupei – II laipsnio diplomas bei I laipsnio diplomas už išraiškingiausiai atliktą šokį „Sielininkai“. Ypatingo dėmesio ir pagyrimų susilaukė merginų liaudiškų šokių grupė – merginos tapo „Aguonėlė 2016“ laureatėmis. 2017 m. respublikiniame suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkurse „Pora už poros“ vidutinio amžiaus liaudiškų šokių kolektyvas „Alsa“ laimėjo II vietą, Jaunimo liaudiškų šokių kolektyvas šiame konkurse pelnė I vietą.

B. Viktoravičiūtė liaudiškų šokių moko ne tik vaikus – ji pavyzdys ir kitiems choreografams. B. Viktoravičiūtė praėjusių metų rugsėjo 12–16 vedė 6 akademinių valandų trukmės praktinius užsiėmimus respublikiniuose choreografų kvalifikacijos tobulinimo kursuose Birštono kultūros centre.

Kviečiame aktyviai balsuoti už Birutę Viktoravičiūtę – mūsų rajono siūlomą kandidatę Lietuvos šokio mokytojo apdovanojimui konkurso interneto svetainėjehttp://www.sokis.upc.smm.lt/rinkime-2017-m-lietuvos-sokio-mokytoja/iki 2017-06-03 23.00 val. ir nelikti abejingus palaikant savo krašto gabius ir darbui atsidavusius žmones, kurie garsina Akmenės vardą.

Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Edita Daniela Statkienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode