Parama dėkojame




Tapo moksleivių konkurso nugalėtojais

Gegužės 9-osios, Europos dienos, proga Europos Parlamento narys Bronis Ropė inicijavo moksleivių piešinių bei nuotraukų konkursą „Kuriu ateities Europą“. Konkursui darbus atsiuntė per 350 8–19 metų amžiaus mokinių iš visos Lietuvos.

Pasak konkurso organizatorių, darbai rengti įvairiai: akvarele, tušu, guašu, mišrios kitos technikos bei fotografuojant, naudojant kompiuterines programas. Vertinimo komisija išrinko 16 pirmosios vietos nugalėtojų: 10 piešinių ir 6 nuotraukų autorių, kurie bus apdovanoti vizitu į Europos Parlamentą Bronio Ropės kvietimu apdovanojimų ceremonijoje gegužės 26 d., penktadienį, 11 val., Klaipėdos universitete, Aula Magna AK-1 auditorijoje (Klaipėda, H. Manto g. 84). Tarp nugalėtojų yra ir Mažeikių moksleivių namų mokinė Gabrielė Bartkutė bei Mažeikių r. Užlieknės pagrindinės mokyklos mokinys Giedrius Šakys.

Kaip teigia organizatoriai, konkursas parodė, kad vaikai Lietuvoje ne tik puikiai žino Europos Sąjungą, jos vertybes, šalis nares, išmano jų istorinį paveldą, bet ir yra meniški, įžvalgūs ir aktyvūs.

Ugnė MILAŠAUSKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode