Sprogimas

Telšiuose per Atvelykį – kiaušinienė iš 300 kiaušinių

Žiemiškas oras per Atvelykį neišgąsdino telšiškių ir visi skubėjo į šventę „Rėid margs kiaušinielis“ Katedros aikštėje. Susirinkusius nustebino ir tuščius skrandžius pradžiugino milžiniškoje keptuvėje kepta kiaušinienė iš 300 kiaušinių.

Prieš šventę Šv. Antano Paduviečio katedroje aukotos šv. Mišios, renginį organizavo Telšių kultūros centras, koncertavo vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Čiučiuruks“ (vad. Rita Macijauskienė), vyko NVO mugė, asociacija „Telšių uodegėlė“ surengė šuniukų parodą, nestigo smagių velykinių žaidimų vaikams: vaikai rideno margučius, fotografavosi, visi šoko, dainavo ir visaip linksminosi. Renginį vedė Velykų bobutė – Telšių kultūros centro režisierė Alina Gintalienė, jai talkino režisierė Agnė Jakavičiutė.

Nepabūgusius žvarbos ir gausiai atvykusius paminėti Atvelykio pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Telšių socialinių paslaugų centro direktorė Rasa Gustienė ir Telšių Senamiesčio seniūnaitijos seniūnaitė, NVO atstovė bei mugės iniciatorė Valė Beržienė.

Surengtoje NVO mugėje dalyvavo ir aukas rinko įvairios nevyriausybinės organizacijos. Atvykusieji į šventę galėjo įsigyti nuostabių rankų darbo gaminių, gardžių kepinių, gėlių vazonėliuose ir kt. V. Beržienė padėkojo dėmesį parodžiusiems ir NVO parėmusiems žmonėms.

Suorganizuota gražiausio margučio paroda – rinkimai, kuriuose dalyvauti panūdo net 58 margučių savininkai. Dailiausiai margintą kiaušinį rinko žiūrovai ir komisija. Daugiausiai simpatijų sulaukė išpuoštas žąsies margutis. Be šio įspūdingo dydžio margučio įvertinti dar keligražuoliai, o jų savininkams atiteko dovanėlės.

Telšių socialinių paslaugų centras ir Telšių rajono savivaldybės Socialinės globos ir rūpybos skyrius įgyvendino projektą bei vienuoliktus metus surengė „Velykinę gerumo akciją“, į kurią pakvietė įvairioms socialinėms grupėms priklausančius Telšių rajono gyventojus (daugiavaikes ir rizikos šeimas, vaikus iš rizikos šeimų, neįgalius asmenis, vienišus senelius. Jiems parodytas dėmesys, įteiktos dovanos. Akcijos globėjas – Telšių rajono meras P. Kuizinas. Įvairių renginių ciklas Telšiuose ir visame rajone truko bemaž dvi savaites. Atvelykio šventė „Rėid margs kiaušinielis“ – finalinis renginys, įtrauktas į projektą. Projekto rengėjai pasirūpino maisto produktais, kad Telšių kultūros centro kolektyvas didžiulėje keptuvėje galėtų iškepti kiaušinienę iš 300 kiaušinių ir pavaišinti visus susirinkusiuosius į Atvelykio šventę.

Telšių kultūros centro inf.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode