Sprogimas

Į Panevėžį susirinkę ateitininkai įteiks dovaną miestui

Balandžio 22-23 d. į konferenciją Panevėžyje renkasi ateitininkai iš visos Lietuvos. Apie šimtą moksleivių, studentų ir sendraugių ateitininkų vertins praėjusių metų veiklą, minės poeto ateitininko Kazio Bradūno 100-metį, svarstys kitus svarbius organizacijos klausimus bei įteiks dovaną miestui – sodins medelius.

„Panevėžio kraštas visuomet buvo viena stipriausių ateitininkų veiklos vietovių, organizacijos veiklą nuo jos įsikūrimo globojo ir puoselėjo vysk. Kazimieras Paltarokas, kun. Alfonsas Lipniūnas, Panevėžyje užaugo ir ne vienas šiandienos organizacijos lyderis,“ – sako Ateitininkų federacijos generalinis sekretorius Vidas Čaikauskas.

Ateitininkų ryšį su Panevėžiu stiprina miesto pakraštyje jau 25 metus gyvuojanti bei kiekvieną vasarą šimtus vaikų ir jaunuolių sutraukianti Berčiūnų ateitininkų stovykla. „Norėdami pažymėti šią sukaktį ir ketvirtį amžiaus besitęsiančią draugystę su miesto bendruomene, nusprendėme įteikti Panevėžiui dovaną – pagyvinti J. Tilvyčio ir Nemuno gatvių sankryžoje esančią žaliąją zoną, pasodindami joje medelių. Simboliška, kad kun. Jurgis Tilvytis yra Ateitininkų himno žodžių autorius,“ – dovanos miestui idėją pristatė Berčiūnų ateitininkų stovyklos direktorius Artūras Stambrauskas.

Miesto bendruomenė taip pat kviečiama prisijungti prie šios Panevėžio atsinaujinimo akcijos ir kartu su ateitininkais sodinti medelius. Medelių sodinimas greta J. Tilvyčio ir Nemuno gatvių sankryžos vyks šeštadienį, balandžio 22 d., 15.30 val.

Ateitininkų federacijos Atstovų konferencija vyks Kazimiero Paltaroko gimnazijoje (Vysk. K. Paltaroko g. 18).

Daugiau informacijos www.ateitis.lt.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode